21.1 C
Athens

Ασύλληπτος Κύργιος υπέταξε τον Τσιτσιπά στις λεπτομέρειες και πέρασε στους «16» του Wimbledon

Ο τρομερός Νικ Κύργιος προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Wimbledon επικρατώντας με 3-1 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά - Μαγική εμφάνιση και από τον Έλληνα πρωταθλητή, αλλά την τελευταία λέξη την είχε ο Ελληνοαυστραλός που ήταν φανταστικός από τη γραμμή του σέρβις του

Ένα θρίλερ τριών ωρών, μια συγκλονιστική αναμέτρηση που αποζημίωσε όποιον την παρακολούθησε. Ο Νικ Κύργιος υπέταξε τον Στέφανο Τσιτσιπά στις λεπτομέρειες επικρατώντας με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 6-3, 7-6) και πήρε μια πολύ σπουδαία πρόκριση στους «16» του Wimbledon όπου θα αντιμετωπίσει τον Μπράντον Νακασίμα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε μια πραγματικά ασύλληπτη εμφάνιση με διάρκεια, ψυχραιμία, συγκέντρωση και τρομερό σέρβις, αλλά ο Νικ Κύργιος επιβεβαίωσε ξανά – όπως και στο Χάλε πριν από δύο εβδομάδες – πως στο γρασίδι έχει τον τρόπο να φτάσει εκεί που θέλει έστω κι αν ο τρόπος του είναι λίγο… ιδιαίτερος λόγω και του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του. Ο Ελληνοαυστραλός δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες όπως και στην τελευταία του συνάντηση με τον Τσιτσιπά στη Γερμανία και έφτασε ξανά σε ανατροπή με 3-1 σετ για να πετάξει εκτός διοργάνωσης το νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά από έξι ολόκληρα χρόνια ο Κύργιος βρίσκεται στους «16» του Wimbledon και έχει όλα τα φόντα να πάει ως το τέλος με αυτή την εικόνα του στο γρασίδι. Ο Τσιτσιπάς από την άλλη επιβεβαίωσε πως έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό στη συγκεκριμένη επιφάνεια και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος του. Παρότι έχασε σπουδαία ευκαιρία να βρεθεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του και πρώτη μετά το 2018 στον 4ο γύρο…

Και οι δύο κράτησαν εξ αρχής το σέρβις τους και η αναμέτρηση «φώναζε» πως θα τραβήξει πολύ. Κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να λυγίσει, με τον Τσιτσιπά να παίρνει πιο δύσκολα τα γκέιμ του και τον Κύργιο να σερβίρει άψογα. Το τάι μπρέικ του πρώτου σετ βρήκε νικητή τον Έλληνα πρωταθλητή (6-7) που είχε την ψυχολογία να ανεβάσει κι άλλο την απόδοσή του στη συνέχεια.

Ωστόσο, η ισοφάριση στα σετ ήρθε με περιπετειώδη τρόπο για τον Κύργιο. Στο 9ο γκέιμ βρέθηκε πίσω με 0-40 αλλά κατάφερε να κρατήσει το σέρβις του και να κάνει το 5-4 πριν φτάσει σε μπρέικ – το πρώτο στο ματς – για το 6-4 και το 1-1 στα σετ.

Ο Κύργιος έπαιξε αρκετά με τα νεύρα του Τσιτσιπά στο επόμενο σετ και έτσι έφτασε νωρίς σε μπρέικ για να πάρει εύκολα το σετ με 6-3.

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρήκε ξανά την ψυχραιμία του, σέρβιρε υποδειγματικά και παρότι φλέρταρε δις με μπρέικ στον Ελληνοαυστραλό δεν τα κατάφερε. Ο Κύργιος είχε δύο ευκαιρίες στο τάι μπρέικ να κλείσει το σετ και το ματς και το έκανε με 8-6 για να φτάσει στην πολυπόθητη πρόκριση.

Ο Τσιτσιπάς είχε μεν 21 άσους αλλά στις υπόλοιπες κατηγορίες υστέρησε έστω και στις λεπτομέρειες απέναντι σε έναν Κύργιο που έκανε τα μπρέικ του πιο εύκολα και που ήταν ανώτερος στο πρώτο σέρβις του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς