17.7 C
Athens

Ζάλτσμπουργκ – Ολυμπιακός 3-1: Ζόρια στη δημιουργία, ανασφάλεια στην άμυνα

Οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ νωρίς από ένα κλέψιμο του Αγκιμπού, αλλά οι σαφώς ανώτεροι Αυστριακοί σκόραραν τρεις φορές και απειλήθηκαν μόλις μία στην... άχαστη ευκαιρία του Μασούρα

Ο κύκλος των έξι πρώτων φιλικών προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο βασικό στάδιο στην Αυστρία έκλεισε με ήττα με 3-1 από τη Ζάλτσμπουργκ.

Οι πρωταθλητές Αυστρίας ήταν ανώτεροι και πέτυχαν τη νίκη απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας που επιστρέφουν στη βάση τους με στόχο να διορθώσουν όσα δεν λειτούργησαν καλά στα φιλικά παιχνίδια, να ενσωματώσουν περισσότερο τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και να είναι απολύτως έτοιμοι στις 20 Ιουλίου για την πρώτη μάχη στο Ισραήλ απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα. Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός θα δώσει ένα δυνατό φιλικό στο Καραϊσκάκη σε μία εβδομάδα (9/7) απέναντι στην Άλκμααρ των Βαγγέλη Παυλίδη και Παντελή Χατζηδιάκου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε πολλές αλλαγές συγκριτικά με την αναμέτρηση της Παρασκευής απέναντι στην Αρμίνια Μπίλεφελντ ωστόσο πολλά από τα προβλήματα που εμφάνισαν οι – ως επί το πλείστον – αναπληρωματικοί απέναντι στους Γερμανούς, τα επανέλαβαν οι Ερυθρόλευκοι και απέναντι στους πρωταθλητές Αυστρίας.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για το ερυθρόλευκο σύνολο αφού με την πίεση του Αγκιμπού Καμαρά στο 14′. Η μπάλα έφτασε στον Ελ Αραμπί που πλάσαρε για το 0-1, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει ένα γκολ-αποτέλεσμα της πίεσης ψηλά που θέλει ο Πορτογάλος προπονητής και ζητά από τους ποδοσφαιριστές του.

Οι Αυστριακοί όμως ξεκίνησαν να κρατούν την μπάλα και να κάνουν παιχνίδι για να φτάσουν στην ισοφάριση στο 22′. Από βαθιά μπαλιά ο Σέσκο νίκησε στον αέρα τον Σισέ και έδωσε ασίστ στον Σίμιτς που από κοντά πλάσαρε για το 1-1. Το 2-1 και η ανατροπή έγινε στο 41′ με το ωραίο σουτ του Καμερί από το ημικύκλιο έπειτα από την πάσα του εξαιρετικού Σίμιτς.

Από το δεύτερο μέρος η ομάδα του Γέσλε άρχισε να ανεβάζει ακόμα περισσότερο ταχύτητα, όμως ο Ολυμπιακός βρέθηκε πρώτα μια ανάσα από το 2-2 όταν από γύρισμα του Ραντζέλοβιτς ο Μασούρας – που ξεκίνησε τη φάση – πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα των Αυστριακών.

Η είσοδος του Φερνάντο δημιούργησε προβλήματα στην ερυθρόλευκη άμυνα. Ο Βραζιλιάνος φορ έκανε το 3-1 αφού πρώτα απώλεσε δύο σημαντικές ευκαιρίες, ενώ ο Οκαφόρ είχε ευκαιρία για το 4-1 αλλά από διαγώνια θέση εκτέλεσε άουτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Άβιλα, Σωκράτης (61′ Μ. Καμαρά), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κανέ, Α. Καμαρά (79′ Καρβάλιο), Μασούρας (61′ Ζινκερνάγκελ), Ραντζέλοβιτς (79′ Χασάν), Ελ Αραμπί (67′ Αμπουμπακάρ Καμαρά)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς