17.6 C
Athens

Οι διεθνείς ομοσπονδίες ευχαρίστησαν τον Αυγενάκη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τσιρλίντινγκ

Το «παρών» στην τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τσιρλίντινγκ, που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή περίπου 2.500 αθλητών/τριών, έδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους προέδρους της διεθνούς και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Τζεφ Γουέμπ και Αλγιάζ Μπρίντβιτς αντίστοιχα, οι οποίοι εκφράστηκαν με επαινετικά λόγια για τη διοργάνωση και τη συμβολή της Πολιτείας στην πραγματοποίησή της.

«Τα “ευχαριστώ” τους είναι τα παράσημά μας, όπως και το θερμό χειροκρότημα όλων των ξένων αποστολών, ακούγοντάς τους να μας συγχαίρουν για την οργάνωση, τη φιλοξενία, τις παροχές και την εξαιρετική υποδομή στο κλειστό του ΟΑΚΑ», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης.

Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν επίσης η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσιρλίντινγκ, Μιχάλης-Μάικ Φουντεδάκης.

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο υφυπουργός Αθλητισμού τονίζει μεταξύ άλλων: «Ευχαρίστησα θερμά τους δύο προέδρους των διεθνών Ομοσπονδιών για τα τόσο επαινετικά τους λόγια και τα δημόσια “ευχαριστώ” που μας απηύθυναν.

Τόσο ο κ. Γουέμπ όσο και ο κ. Μπρίντβιτς, αναγνώρισαν τη σημαντική συμβολή μας στη διεξαγωγή της διοργάνωσης και τη διαρκή στήριξη που παρείχαμε στην Ελληνική Ομοσπονδία Τσιρλίντινγκ, προσβλέποντας όπως είπαν στη συνέχεια της στενής και εποικοδομητικής συνεργασία και στην ανάπτυξη της φιλίας που έχει δημιουργηθεί.

Τα “ευχαριστώ” τους είναι τα παράσημά μας, όπως και το θερμό χειροκρότημα όλων των ξένων αποστολών, ακούγοντάς τους να μας συγχαίρουν για την οργάνωση, τη φιλοξενία, τις παροχές και την εξαιρετική υποδομή στο κλειστό του OAKA.

Καλωσόρισα τους περισσότερους από 2.500 αθλήτριες και αθλητές και τους εκατοντάδες προπονητές, συνοδούς και στελέχη από 21 χώρες και τους τόνισα ότι πλέον η Ελλάδα μας, που άλλαξε αυτά τα τρία τελευταία χρόνια, θέλει και μπορεί να φιλοξενεί και να διεξάγει άψογα σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, όπως αυτή, αλλά και την Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα Τσιρλίντινγκ τον προσεχή Νοέμβριο στο Ηράκλειο, πάντα προσηλωμένοι και στον στόχο της σύνδεσης του αθλητισμού με τον τουρισμό.

Στηρίζουμε όλα τα αθλήματα, ανεξαρτήτως δημοφιλίας, τα ενισχύουμε συνεχώς για να αναπτυχθούν περαιτέρω και ειδικά για το Τσιρλίντινγκ, που υποστηρίζουμε την ένταξή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, φροντίζουμε να αποκτήσει μόνιμο “σπίτι” (μαζί με την Ξιφασκία και το Χάντμπολ) εντός του ΟΑΚΑ, με την ανέγερση γυμναστηρίου πολλαπλών χρήσεων.

Ένα μεγάλο “μπράβο” και πολλά “ευχαριστώ” σε όλους όσοι εργάζονται για την άρτια διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ιδιαίτερα στη διοίκηση και τους εργαζομένους του ΟΑΚΑ και στους Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Θερμά συγχαρητήρια και στην ελληνική ομάδα που ήδη ξεκίνησε με τέσσερα μετάλλια στη διοργάνωση (από δύο ασημένια και χάλκινα) και είμαι βέβαιος ότι ο συνολικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς