24.6 C
Athens

Άρης – Αμβούργο 3-4: Άρεσαν επιθετικά οι Κίτρινοι, ντεμπούτο για δύο στο πρώτο φιλικό

Οι Κίτρινοι ήταν εξαιρετικοί επιθετικά στο πρώτο μέρος και πήραν καλό βαθμό στο φιλικό με το Αμβούργο - Αγωνία για τον τραυματισμό του Ντουκουρέ, ανεπίσημο ντεμπούτο για Ντιόπ και Πίρσμαν που έβαλε γκολ και αυτογκόλ

Πολύ καλό βαθμό επιθετικά, κακό βαθμό αμυντικά πήρε ο Άρης στο πρώτο του τεστ προετοιμασίας στο Σοχάου της Αυστρίας απέναντι στο Αμβούργο (το οποίο στις λεπτομέρειες έχασε την άνοδο στους αγώνες μπαράζ με τη Χέρτα Βερολίνου).

Οι Κίτρινοι γνώρισαν την ήττα με 4-3 παρουσιάζοντας καλό πρόσωπο στο πρώτο μέρος και μέτριο στο δεύτερο όπου υπήρξε ο τραυματισμός του Σεΐκ Ντουκουρέ στον αχίλλειο μετά το εγκληματικό μαρκάρισμα του Ράις (ο οποίος λίγο αργότερα χτύπησε και τον Πάλμα).

Από ένα κλέψιμο του Ιτούρμπε και υπέροχο πλασέ του ίδιου, οι Κίτρινοι άνοιξαν το σκορ από το 4ο λεπτό με την αναμέτρηση να αποκτά γρήγορο ρυθμό και το Αμβούργο να απαντά στο 8′ με τον Γκλάτζελ μετά το γύρισμα του Κίτελ στη μικρή περιοχή.

Ο Άρης συνέχισε να είναι πιεστικός και στο 10′ έφτασε μια ανάσα από το γκολ με τον Πάλμα. Ένα λεπτό αργότερα ο Μαντσίνι εκμεταλλεύτηκε μια κακή εκτίμηση του τερματοφύλακα του Αμβούργου και έκανε το 2-1. Ωστόσο το νέο προβάδισμα του Άρη δεν κράτησε πολύ καθώς ο Πίρσμαν στο ντεμπούτο του πέτυχε αυτογκόλ στο 22′ (2-2).

Ο Βέλγος πρώην αριστερός μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα στο 35′ έκανε το 3-2 με κεφαλιά και πήρε το… αίμα του πίσω, με τον Άρη να σπαταλά πολύτιμες ευκαιρίες για τέταρτο γκολ και να έχει εξαιρετική ακόμα παρότι του λείπει ο βασικός του φορ και κάποιες κινήσεις ακόμα.

Ο τραυματισμός του Ντουκουρέ άλλαξε τα δεδομένα στο δεύτερο μέρος με τους Γερμανούς να κάνουν την ανατροπή σε δύο λεπτά με τον Μάσνερ και τον Βούσκοβιτς αλλά και να έχουν δύο δοκάρια. Με τις αλλαγές και τις συνεχιζόμενες διακοπές ο ρυθμός έπεσε και φάσεις δεν δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν.

ΑΡΗΣ (Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο (69′ Χρυσόπουλος), Ντουκουρέ (54′ λ. τρ. Ντιόπ), Γκαρσία, Μαντσίνι (74′ Μαντσίνι), Ιτούρμπε (64′ Χαΐροβιτς), Πάλμα, Χατζηιωάννου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς