18.9 C
Athens

Ιταλία – Ελλάδα 11-10: Η παγκόσμια πρωταθλήτρια λύγισε την Εθνική που θα παίξει για το χάλκινο

Η ομάδα του θρυλικού Σάντρο Καμπάνια θα υπερασπιστεί τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στον τελικό - Καταλυτική η απώλεια του Ζερδεβά, στις λεπτομέρειες ο αποκλεισμός της Εθνικής

Το όνειρο της Εθνικής ομάδας πόλο Ανδρών για ένα χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα πάρει μια μικρή παράταση. Η ασημένια Ολυμπιονίκης του Τόκιο γνώρισε την ήττα από την Ιταλία με 11-10 στον πρώτο ημιτελικό και θα παίξει στον μικρό τελικό κόντρα στον ηττημένο του ζευγαριού Ισπανία – Κροατία, με στόχο το χάλκινο μετάλλιο.

Δεδομένα το έργο απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια ήταν δύσκολο και έγινε ακόμα δυσκολότερο από τη στιγμή που ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής, Μάνος Ζερδεβάς, υπέστη μερική ρήξη τένοντα και τέθηκε νοκ άουτ. Ο Τζωρτζάτος φόρεσε το σκουφάκι του όπως στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα απέναντι στις ΗΠΑ, έκανε κάποιες καλές επεμβάσεις αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει όλα τα δυνατά σουτ των Ιταλών που ήταν καλά διαβασμένοι και «έσβησαν» τα δυνατά χαρτιά της γαλανόλευκης (Βλαχόπουλος – Γενηδουνιάς). Αντίθετα, η δική της περιφέρεια βρέθηκε σε καταπληκτική μέρα.

Ο Ντελ Λούγκο επίσης έκανε πολύ καλές αποκρούσεις, ενώ οι Ντόλτσε (τρία γκολ), Πρεσούτι και Ντε Φούλβιο (από δύο γκολ) έμοιαζαν ασταμάτητοι στην περιφέρεια. Για την Εθνική από δύο γκολ πέτυχαν οι Γενηδουνιάς, Βλαχόπουλος και Καλογερόπουλος.

Η Ιταλίας προηγήθηκε με 3-1, αλλά οι Έλληνες διεθνείς επανήλθαν και κατάφερναν να μένουν στο ματς και να ισοφαρίζουν μέχρι και το 6-6, στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου.

Στη συνέχεια, όμως, οι Ιταλοί βρήκαν λύσεις, κυρίς με τον Πρεσούτι και τον Ντι Φούλβιο και κατάφερναν να εξουδετερώνουν αυτές των Ελλήνων διεθνών.

Προηγήθηκαν και με 9-6, αλλά η Εθνική μείωσε σε 9-8 και 10-9, αλλά το γκολ του Ντι Φούλβιο για το 11-9 και μια ακόμα άμυνα που έβγαλαν οι Ιταλοί ήταν καθοριστικά σημεία. Ο Βλαχόπουλος με πέναλτι μείωσε σε 11-10, 4 δευτερόλπετα πριν από τη λήξη.

Οι Ιταλοί έκαναν λάθος στην επαναφορά της μπάλας, αλλά στα δύο δευτερόλπετα που απέμεναν η Εθνική μας δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 4-2, 2-3, 1-1, 4-4

ΙΤΑΛΙΑ (Καμπάνια): Ντελ Λούγκο, Ντι Φούλβιο 2, Νταμόντε, Ιόκι – Γράττα 1, Φοντέλι, Κανέλλα 1, Μαρτζιάλι, Ετσενίκε, Πρεσούτι 2, Μπρούνι 1, Ντι Σόμα 1, Ντόλτσε 3, Νικόζια.

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς