15.7 C
Athens

Με υψηλές βλέψεις ο Εθνικός την νέα χρονιά

Ό,τι δεν κατάφερε πέρσι, θέλει να το καταφέρει φέτος ο Εθνικός, που έχει βλέψεις για Β' Εθνική

 

Αν και πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα στον έκτο όμιλο, ο Εθνικός έχασε την άνοδο στους αγώνες μπαράζ, από τον Εθνικό και δεν κατάφερε να βρεθεί μετά από 12 χρόνια στην Β’ Εθνική.

Μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας, φέτος δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για να πάρει ότι έχασε πέρσι και να βρεθεί στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η διοίκηση στις αρχές του καλοκαιριού ξεκίνησε τον σχεδιασμό της με την έναρξη της συνεργασίας της, με τον παλαίμαχο άσο του ΠΑΟΚ και του Ατρομήτου, Λουκά Καραδήμου. Ο 47χρονος τεχνικός σήκωσε τα μανίκια και μαζί με τους διοικούντες τον σύλλογο προχώρησαν σε πολλές αλλαγές. Έφεραν παίκτες που άνηκαν στις ακαδημίες ομάδων της Superleague, ενώ συμφώνησαν και με παίκτες που έχουν την εμπειρία στην Γ’ και στην Β’ Εθνική, δημιουργόντας έναν σύλλογο που θα έχει μέσα νιάτα, αλλά και εμπειρία.

Οι παίκτες που ήρθαν στον σύλλογο είναι οι Κώστας Χαλκίδης τερματοφύλακάς από την Κ20 του ΠΑΟ, Δημήτρη Μπακογιάννη κεντρικός αμυντικός από Κ20 Παναιτωλικού, Μάρτιν Μπλάνκο επιθετικός, Λουάν Σκεντεράι χαφ από Κερατσίνι, Τζορτζ Κόλλινς χαφ από ΑΕ Καραϊσκάκης, Λάμπρος Πολίτης χαφ από Χαλκίδα, Νίκος Κολιοφούκας τέρμα από Κιλκισιακό, Γιώργος Κορνέζος κεντρικός αμυντικός από Ιωνικό, Βασίλη Μηλιώτη αμυντικός από Παναιγιάλειο, Γιώργος Σμίλτος αμυντικός από Παναιγιάλειο, Ηρακλής Αλεξίου μέσος από Ιωνικό, Πέτρος Λεβέντης δεξιός μπακ από Πανηλειακό. Παράλληλα η διοίκηση της ομάδας ανανέωσε με τους Σέρτζιο Ρομάνο, Νασο Λεωνιδόπουλο, Γιώργο Κατίδη, Γιώργος Μάναλη, Παναγιώτη Βλάχο, Δημήτρη Πεχλιβανίδη, Νίκο Δανέτη, Ευθύμη Παυλάκη, Βασίλη Βουτσινά, Παύλο Μακρυγιάννη.

Μπορεί βέβαια οι Πειραιώτες να μην επέστρεψαν στις επαγγελματικές κατηγορίες, όμως κατάφεραν να μπουν στην κληρωτίδα του κυπέλλου, μιας και ο κυπελλούχος Πειραιά, Καραβάς, δήλωσε αδυναμία στο να συμμετάσχει στο κύπελλο Ελλάδος και ο Εθνικός ως φιναλίστ πήρε την θέση του. Εκεί έδειξε την δύναμη του, καθώς επιβλήθηκε με 3-1 της Παλαιοχώρας και προχώρησε στην Β΄φάση. Στην κλήρωση της Δευτέρας οι Πειραιώτες στάθηκαν τυχεροί, καθώς πέρασαν άνευ αγώνος στην Γ’ φάση. Να σημειώσουμε πως είναι ο μόνος σύλλογος από τις Ενώσεις του Λεκανοπεδείου, που κατάφερε να περάσει από την Α’ φάση του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς Κηφισιά, Θύελλα Ραφήνας και Ηρακλής Ελευσίνας αποκλείστηκαν από την συνέχεια, μένοντας μόνο ο Εθνικός να εκπροσωπεί την Αττική.

Στόχος των ανθρώπων του Εθνικού είναι και φέτος η άνοδος, όπως και η καλή πορεία του στο κύπελλο Ελλάδος, κάτι που μένει να το αποδείξει στο γήπεδο, με τους φίλους της ομάδας να πιστεύουν πως και φέτος θα το καταφέρουν.

 

Επιμέλεια: Μάνος Παντελίδης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς