19.3 C
Athens

Τζούντο: Χάλκινο μετάλλιο η Τελτσίδου στο Golden Score

Έπαιξε τρεις αγώνες στο golden score! Και στις τρεις περιπτώσεις, διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τελικής πτώσης!

Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις κατάφερε να φύγει νικήτρια, φτάνοντας έτσι στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην κατηγορία των -70 κιλών για τους Μεσογειακούς Αγώνες που φιλοξενούνται για 2η ημέρα στο Οράν της Αλγερίας.

Η Ελισάβετ Τελτσίδου, με δύο νίκες σε τρεις αγώνες, πρόσθεσε σήμερα το όνομά της στη λίστα των Ελλήνων τζουντόκα (σ.σ. έγινε η τέταρτη μόλις γυναίκα), που έχουν κατακτήσει μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες.

Μια λίστα που περιλαμβάνει συνολικά 17 μετάλλια, συμπεριλαμβανομένων και των δύο χρυσών του Ηλία Ηλιάδη το 2005 (Αλμερία) και το 2009 (Πεσκάρα). Σήμερα, από ελληνικής πλευράς, αγωνίστηκε και ο Μιχαήλ Τσουτλασβίλι, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στα -73 κιλά.

Αύριο (Παρασκευή), τελευταία ημέρα του Μεσογειακού τουρνουά τζούντο, αγωνίζονται από ελληνικής πλευράς οι Θεόδωρος Τσελίδης (-90κ.) και Παναγιώτης Παπανικολάου (+100κ.). Ο δις «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης, στη φάση των «16» αντιμετωπίζει τον Σλοβένο Ναρσέιγ Λάτσκοβιτς, ενώ ο Παπανικολάου αγωνίζεται απέναντι στον Ιταλό Λορέντζο Άγκρο Σιλβέν. Να θυμίσουμε ότι ο Τσελίδης, στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2018 στην Ταραγόνα ήταν 3ος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς