15.7 C
Athens

Τόμπσον – Τσιτσιπάς 0-3: Επιβλητικός ο Έλληνας πρωταθλητής, πέρασε στον Γ’ γύρο και παίζει με Κύργιο

Ο Τσιτσιπάς ξεπέρασε πανεύκολα το εμπόδιο του Αυστραλού και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Wimbledon όπου τον περιμένει ο πολύ επικίνδυνος Νικ Κύργιος

Με επιβλητικό τρόπο ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε την πρόκρισή του στον τρίτο γύρο του Wimbledon. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε μια πολύ πειστική και εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στον Τζόρνταν Τόμπσον (νο.78 της παγκόσμιας κατάταξης) και με 3-0 σετ (2-6, 3-6, 5-7) τον κέρδισε για δεύτερη φορά στις ισάριθμες συναντήσεις τους.

Ο Τσιτσιπάς έκλεισε ραντεβού με τον πολύ επικίνδυνο και άκρως φορμαρισμένο Νικ Κύργιο ο οποίος απέκλεισε εύκολα τον Κραΐνοβιτς και θα επιδιώξει να κάνει κόντρα στον κορυφαίο Έλληνα τενίστα ό,τι και πριν δύο εβδομάδες στο γρασίδι του Χάλε, όταν τον κέρδισε με 2-1 σετ.

Έκτοτε βέβαια μεσολάβησε το τουρνουά της Μαγιόρκα το οποίο κατέκτησε ο Τσιτσιπάς και του επέτρεψε να πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο Λονδίνο. Με άλλη διάθεση και με μεγαλύτερη συγκέντρωση θα επιδιώξει να πετάξει εκτός και τον Κύργιο (που έχει άγνοια κινδύνου) για να φτάσει στον 4ο γύρο όπως το 2018.

Μετά την πρόκριση με λίγο άγχος επί του Ελβετού Ρίτσαρντ, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν άφησε περιθώριο στον Τόμπσον και με 85% ποσοστό επιτυχίας στο πρώτο του σέρβις κατάφερε να φτάσει σε μπόλικα κερδισμένα σετ με love game.

Ο Τσιτσιπάς φρόντισε να μπει πολύ δυναμικά και να φτάσει σε δύο γρήγορα μπρέικ απλοποιώντας το έργο του και κάνοντας εύκολα το 0-1 με 2-6 στα γκέιμ. Ο Αυστραλός προσπάθησε να αιφνιδιάσει στο δεύτερο σετ με μπρέικ για το 3-1 αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής απάντησε με μπρέικ και με κερδισμένα πέντε διαδοχικά γκέιμ έκανε το 3-6.

Ο Τόμπσον κράτησε καλύτερα το σέρβις του στο τρίτο χωρίς όμως να φτάσει σε μπρέικ, με τον Τσιτσιπά να αξιοποιεί τη συγκυρία και αφού κράτησε το σέρβις του (5-6) να φτάσει σε τριπλό μπρέικ πόιντ. Ο Αυστραλός έσβησε τα δύο αλλά όχι και το τρίτο με αποτέλεσμα να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς