23.8 C
Athens

Σπανούλης: Έχω «σκοτώσει» τον παίκτη μέσα μου – Όραμά μου να γεμίσει το γήπεδο του Περιστερίου

Με τη… γνωστή του διάθεση, για μπάσκετ, αυτή τη φορά ωστόσο -όχι πολύ- έξω από τις αγωνιστικές γραμμές, ο Βασίλης Σπανούλης παρουσιάστηκε από το Περιστέρι και μίλησε για το πρώτο του προπονητικό όραμα: να φέρει τον κόσμο της ομάδας των δυτικών προαστίων πίσω στο γήπεδο.

Ο νέος τεχνικός του Περιστερίου τόνισε πως έχει «σκοτώσει» τον παίκτη μέσα του και δεν του έχει μείνει κανένα απωθημένο από την πλούσια μπασκετική του καριέρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Περιστερίου, τους κυρίους Κότση και Πολέμη για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Ευχαριστώ και τον Γιώργο Πανταζόπουλο για όλες αυτές τις ημέρες που μιλάμε μαζί, μίλησα μαζί του περισσότερο από ό,τι μιλάω με τη γυναίκα μου!

Είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα στη ζωή μου, κάτι που με εξιτάρει. Το κοινό μας όραμα με τον πρόεδρο της ομάδας είναι να γεμίσει το γήπεδο και αυτό θα γίνει μόνο αν παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ, το οποίο θα φέρει πολλά νέα παιδιά στο γήπεδο, όχι μόνο από τον δήμο Περιστερίου αλλά και από όλη την Αθήνα. Θέλουμε να έχουμε μία μπασκετική ταυτότητα και μία μπασκετική κουλτούρα που θα αρέσει σε όλους.

Επέλεξα το Περιστέρι για την πρώτη μου ομάδα ως προπονητής γιατί είμαι ένας άνθρωπος που πάντα, σε όλα τα πράγματα στη ζωή μου, θέλω να ξεκινάω από την αρχή σωστά. Το Περιστέρι είναι μάθημα, μία ιστορική ομάδα με επιτυχίες, με μπασκετική κουλτούρα και εξαιρετικές ακαδημίες.

Θέλουμε να δούμε ξανά κόσμο στο Περιστέρι κι εμείς με τη σειρά μας να δουλέψουμε πάρα πολύ. Η σκληρή δουλειά είναι για μένα το πιο σημαντικό πράγμα, η πειθαρχία, ο σεβασμός και ένας καθημερινός αγώνας να ξεπερνάμε τα όρια μας. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους προέδρους, ευχαριστώ τον Γιώργο, ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και εύχομαι να έχουμε μία όμορφη χρονιά και πάνω από όλα με υγεία.

Έχω σκοτώσει τον παίκτη μέσα μου από την ημέρα που σταμάτησα να φοράω τα αθλητικά μου παπούτσια. Δεν έχω κανένα απωθημένο, ήμουν ευλογημένος, έχω ξεκουραστεί, έχω περάσει χρόνο με την οικογένειά μου. Πολλά γύριζαν στο μυαλό μου, το timing ήταν καλό για να ξεκινήσω κάτι νέο. Έχω πάρει πολλά από πολλούς προπονητές, είχα την ευλογία να έχω τους δύο καλύτερους του ευρωπαϊκού μπάσκετ και τους καλύτερους Έλληνες. Ξέρω τι μου ταιριάζει και τι όχι και σίγουρα έχω και τη δική μου φιλοσοφία. Είμαι της σκληρής δουλειάς, της αφοσίωσης, της ειλικρίνειας που είναι πολύ σημαντική για τις σχέσεις σε μία ομάδα.

Αν δεν έχεις σκοτώσει τον παίκτη μέσα σου και νομίζεις ότι οι παίκτες σου μπορούν να κάνουν αυτά που έκανες εσύ, τότε δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τον προπονητή. Το πιο σημαντικό είναι να διδάσκεις και να εμπνέεις, να δείχνεις το σωστό για το καλό της ομάδας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς