19.4 C
Athens

Λουτσέσκου: Πέρυσι έκανα το λάθος να μιλήσω νωρίς για τίτλους και άσκησα πίεση στην ομάδα

Για την απόφαση του ΠΑΟΚ να κρατήσει τον Τσόλακ στο ρόστερ του, παρά τη δελεαστική προσφορά της Ρέιντζερς και τις κινήσεις του ΠΑΟΚ στη μεταγραφική αγορά μίλησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου από την Ολλανδία, όπου ο Δικέφαλος πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Μάλιστα, ο Ρουμάνος τεχνικός απέφυγε να οριοθετήσει από τώρα τους στόχους για την επόμενη σεζόν, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τίτλους, πέρυσι έκανα αυτό το λάθος και άσκησα πίεση στην ομάδα».

Για το θέμα της παραμονής του Τσόλακ, ο Λουτσέσκου είπε: «Δε θέλω να μιλήσω για το αν θα μείνει ή όχι ένας ποδοσφαιριστής, στο ποδόσφαιρο αλλάζουν τα πάντα από τη μια στιγμή στην άλλη. Ξέρω για μία προσφορά από έναν καλό σύλλογο που για εκείνον μπορεί να είναι σημαντική, αλλά αν φύγει για εμάς θα είναι πρόβλημα. Θα μείνουμε με έναν επιθετικό, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια πλησιάζουν και χρειάζεται πολύς χρόνος για να αναζητήσουμε νέο παίκτη, να υπάρξουν διαπραγματεύσεις, να ενσωματωθεί στην ομάδα κλπ».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ τόνισε: «Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες που έχουν έρθει, είναι νέοι, αλλά έχουν κατανόηση του ποδοσφαίρου. Μου αρέσει η δυνατότητα που υπάρχει να βρούμε διαφορετικούς συνδυασμούς από το ένα παιχνίδι στο άλλο. Δεν έχουμε τελειώσει μεταγραφικά, είχαμε διαφορετικό σχέδιο, αλλά ξέρετε καλά ότι στις μεταγραφικές περιόδους παρουσιάζονται προβλήματα, δεν κλείσαμε κάποιους παίκτες και χρειαζόμαστε κι άλλες προσθήκες.

Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες, αλλά είναι σοβαροί και ξέρουν τι περιμένουμε από αυτούς. Πλησιάζουν τα παιχνίδια για την Ευρώπη, υπάρχουν πολλές προσδοκίες μετά την προηγούμενη σεζόν, οπότε πρέπει να δεθούμε το συντομότερο δυνατόν για να είμαστε έτοιμοι».

Για τη μη χρησιμοποίηση του Κοτάρσκι στο χθεσινό φιλικό, δήλωσε: «Δεν τον έβαλα γιατί ήρθε μόλις τη Δευτέρα και είχε μόνο μία ημέρα προπόνηση μαζί μας, οπότε δεν ήθελα να τον βάλω στη διαδικασία να έχει έξτρα πίεση από το πρώτο παιχνίδι, πριν προλάβει να καταλάβει ποιοι είναι οι νέοι συμπαίκτες του και να μπορεί να συνεργαστεί μαζί τους. Είναι ένας νεαρός τερματοφύλακας, χρειάζεται χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον. Δε θέλαμε να γίνει κάτι που θα τον επηρεάσει ψυχολογικά, θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή και να είμαστε προσεκτικοί στη διαχείριση των ποδοσφαιριστών».

Για τους στόχους της επόμενης σεζόν ο Λουτσέσκου είπε: «Ας δούμε πώς θα πάει η προετοιμασία και ας μιλήσουμε μετά. Με ρωτάτε για τίτλους. Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τους στόχους. Πέρυσι έκανα αυτό το λάθος και άσκησα πίεση στην ομάδα. Το γκρουπ που βρίσκεται εδώ φέτος είναι ακόμα νεότερο.

Η νοοτροπία μας παραμένει η ίδια, να παλεύουμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Το κάναμε πέρυσι μέσα από δύσκολες συνθήκες και θα συνεχίσουμε και φέτος. Παρόλο που μείναμε χωρίς τίτλο, εξακολουθώ να θεωρώ την περσινή σεζόν μια από τις καλύτερες της καριέρας μου. Γιατί η ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει τα όριά της μέσα από πολλές δυσκολίες και είμαι περήφανος για αυτήν».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς