18.5 C
Athens

Σάκκαρη – Τόμοβα 2-0: Επιβλητική εμφάνιση και άνετη πρόκριση στον Γ’ γύρο του Wimbledon!

Με τρομερή αυτοπεποίθηση, καλό σέρβις και απολαυστική εμφάνιση, η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε εύκολα στον Γ' γύρο του Wimbledon και θα αντιμετωπίσει τη Γερμανίδα Τατιάνα Μαρία

Μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις της που – προφανώς – συνδυάστηκε με πρόκριση, έκανε η Μαρία Σάκκαρη στο Wimbledon. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε εντυπωσιακά το εμπόδιο της Βικτόρια Τόμοβα (νο.112 της παγκόσμιας κατάταξης) με 2-0 σετ (6-4, 6-3) και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο παίζοντας πολύ ωραίο τένις.

Οι δύο αθλήτριες τελευταία φορά είχαν συναντηθεί το 2016 με τη Βουλγάρα να πανηγυρίζει τότε τη νίκη. Έκτοτε όμως άλλαξαν πολλά και η Σάκκαρη φρόντισε να το δείξει με τον πιο πειστικό τρόπο στο χορτάρι για να φτάσει σε μια σπουδαία πρόκριση στον Γ’ γύρο του ιστορικού τουρνουά του Λονδίνου. Για τρίτη φορά στις έξι συμμετοχές της στο Wimbledon και για πρώτη μετά το 2019. Επόμενη αντίπαλος η Γερμανίδα Τατιάνα Μαρία (νο.103).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν συγκεντρωμένη στον στόχο της και φρόντισε να μην αφήσει περιθώρια στην Τόμοβα να πιστέψει σε κάποια έκπληξη (ήδη έχουν γίνει αρκετές στη διοργάνωση). Τα δύο μπρέικ στο πρώτο σετ και ο ρυθμός που βρήκε στο σέρβις στη συνέχεια της επέτρεψαν να κάνει εύκολα το 6-4 και να αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Κάπως έτσι έφτασε νωρίς (μόλις στο τρίτο γκέιμ) σε μπρέικ στο δεύτερο σετ και κράτησε με ευκολία το σέρβις της για να φτάσει σε δεύτερο μπρέικ και να πάρει την πρόκριση πριν χρειαστεί να σερβίρει (6-3).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς