12 C
Athens

Μαρινάκης σε ΕΠΟ: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο γιατί έχουμε μείνει πίσω»

Σε ενωτικό κλίμα, ο νέος πρόεδρος της Super League υπογράμμισε πως ήρθε η ώρα να γίνουν βήματα μπροστά για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο - Τι είπε για το κομμάτι της διαιτησίας και το θέμα της αύξησης εσόδων

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου συνεδρίασε για πρώτη φορά επί των ημερών του νέου προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου και το «παρών» στη συνάντηση έδωσε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος ως εκλεγμένος αρχηγός της Super League έδωσε το στίγμα του για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Μαρινάκης στην τοποθέτησή του υπογράμμισε πολλά εξ όσων δεσμεύτηκε να κάνει στη θητεία του στη Super League. «Να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο γιατί έχουμε μείνει πίσω», ανέφερε μεταξύ άλλων προσθέτοντας ότι:

«Super League και UEFA θέλουν και πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να ορίζεται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη και περισσότερα έσοδα και για την ΕΠΟ».

Παράλληλα υποστήριξε πως η ΕΠΟ δεν πρέπει να ασχολείται με το κομμάτι της επαγγελματικής διαιτησίας και εξήγησε πως το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να προχωρήσει όπως σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα:

«Πρέπει και εσείς να αναπτύξετε το ποδόσφαιρο στην περιοχή σας, την Εθνική μας ομάδα και να μην ασχολείστε με το ποιος θα είναι διαιτητής. Δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν. Η επαγγελματική διαιτησία πρέπει να προχωρήσει όπως σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα του κόσμου. Και έχουμε καθυστερήσει πολύ σε αυτό. Εμείς σαν Super League θα επωμιστούμε το κόστος ώστε να μη χρεωθεί κάτι παραπάνω η ΕΠΟ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Super League με τη συνάντηση να γίνεται σε πολύ καλό κλίμα, κάτι που αποτυπώθηκε και στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας η οποία χαρακτήρισε ενωτικό τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς