19.4 C
Athens

Βαριά τιμωρία σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό για τα αίσχη στον τελικό κυπέλλου

Τρεις αγωνιστικές στον ΠΑΟΚ και δυο στον Παναθηναϊκό για όσα ντροπιαστικά εκτυλίχθηκαν στον τελικό κυπέλλου

Οι εικόνες απ’ όσα έγιναν στον τελικό κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο. Και δεν εννοούμε ασφαλώς τη χαριτωμένη Ζοζεφίν, αλλά τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην εξέδρα αλλά και το ταρτάν του ΟΑΚΑ.

Σχεδόν ενάμισι μήνα μετά, η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις ποινές των εμπλεκόμενων ομάδων: τρεις αγωνιστικές για τον ΠΑΟΚ και δυο για τον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά αν δεν μεσολαβήσουν… «εκπτώσεις»…

Αναλυτικά η απόφαση:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Επιβάλλει σε βάρος της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός χρηματική ποινή συνολικού ύψους 64.167 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές (Τελικός Κυπέλλου της 21/05/2022 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).

Επιβάλλει σε βάρος της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. χρηματική ποινή συνολικού ύψους 75.000 ευρώ και συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για τρεις (3) αγωνιστικές (Τελικός Κυπέλλου της 21/05/2022 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).

Απαλλάσσει τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. Χρυσόστομο Γκαγκάτση από την αποδιδόμενη σε αυτόν πειθαρχική παράβαση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς