21.4 C
Athens

Οι Νικς έδωσαν Νοέλ και Μπερκς στο Ντιτρόιτ

Οι Νιου Γιορκ Νικς έδωσαν τον σέντερ Νέρλενς Νοέλ και τον γκαρντ Άλεκ Μπερκς στους Ντιτρόιτ Πίστονς -εκκαθαρίζοντας 19 εκατομμύρια δολάρια στο salary cap- και τώρα μπορούν να κάνουν μια προσφορά pερίπου 110 εκατομμυρίων δολαρίων στον free agent, Τζέιλεν Μπράνσον.

Οι Νικς έδωσαν επίσης δύο μελλοντικές επιλογές του δεύτερου γύρου και 6 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να πείσουν τους Πίστονς και τώρα έχουν περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια στο salary cap προκειμένου να προσφέρουν τετραετές συμβόλαιο στον Μπράνσον. Η συγκεκριμένη κίνηση αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα την πεποίθηση των Νικς ότι μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία με τον Μπράνσον κάποια στιγμή μετά την έναρξη της free Agency.

Ο 25χρονος Μπράνσον προέρχεται από μια σεζόν στην οποία είχε κατά μέσο όρο 16,3 πόντους και 4,8 ασίστ, καθιερώνοντας τον εαυτό του ως το Νο. 2 των Ντάλας Μάβερικς πίσω από τον Λούκα Ντόντσιτς και ενώ εντάχθηκε στην αρχική πεντάδα τον Δεκέμβριο.

Ο Μπράνσον βοήθησε να οδηγήσουν τους Μάβερικς να φτάσουν στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, έχοντας κατά μέσο όρο 21,6 πόντους κατά τη διάρκεια των playoffs, ενώ ήταν καταλυτικός σημειώνοντας 41 και 31 πόντους στις νίκες επί των Γιούτα Τζαζ στον πρώτο γύρο των playoffs όταν ο Ντόνσιτς ήταν εκτός λόγω τραυματισμού.

Η Νέα Υόρκη αναμενόταν από καιρό να εμφανιστεί ως… μνηστήρας για την απόκτηση του Μπράνσον σε μεγάλο βαθμό λόγω των βαθιών δεσμών των Νικς με την οικογένεια Μπράνσον. Ο πρόεδρος των Νικς, Λίον Ρόουζ, ένας πρώην ατζέντης, γνωρίζει τον Μπράνσον όλη του την ζωή. Ο πρώτος πελάτης του Ρόουζ ήταν ο Ρικ Μπράνσον (πατέρας του Τζέιλεν), ενώ ο Ρόουζ εκπροσώπησε τον Τζέιλεν Μπράνσον στην αρχή της καριέρας του. Οι Νικς συμφώνησαν να προσλάβουν τον Ρικ Μπράνσον ως βοηθό προπονητή αυτό το καλοκαίρι, επανασυνδέοντάς τον με τον προπονητή Τομ Τιμποντό, υπό τον οποίο υπηρέτησε ως βοηθός στους Σικάγο Μπουλς και στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς