22.3 C
Athens

Ρίτσαρντ – Τσιτσιπάς 1-3: Ξόρκισε την κατάρα με χίλια ζόρια κόντρα σε έναν άγνωστο Ελβετό

Για πρώτη φορά μετά το 2018 και για δεύτερη στην καριέρα του ο Τσιτσιπάς πέρασε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon, αλλά με μεγάλη δυσκολία απέναντι στον Ελβετό Ρίτσαρντ που μέχρι σήμερα δεν είχε παίξει ποτέ ξανά σε τουρνουά Γκραν Σλαμ

Μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες και για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίνεται στον 2ο γύρο του Wimbledon. Ο Έλληνας πρωταθλητής τα χρειάστηκε απέναντι στον Αλεξάντερ Ρίτσαρντ (νο.188 της παγκόσμιας κατάταξης) ο οποίος στο ευρύ κοινό – ή ακόμα και στους γνώστες του αθλήματος είναι άσημος. Εν τέλει πανηγύρισε την πρόκρισή του με 3-1 σετ (6-7, 3-6, 7-5, 4-6).

Απέναντι σε έναν πραγματικά μέτριο τενίστα που έγινε επαγγελματίας στα 24 του και απόψε έπαιξε για πρώτη φορά σε αγώνα Γκραν Σλαμ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέφυγε ένα σοκ σαν το περυσινό (κόντρα στον Τιάφο), ωστόσο προβλημάτισε πολύ με την απόδοσή του και θα χρειαστεί ραγδαία βελτίωση αν θέλει να φτάσει έστω στους «32» του ιστορικού τουρνουά.

Την Πέμπτη (30/6) ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμπσον (νο.88) με στόχο ακόμα μια πρόκριση και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση συγκριτικά με τη μουδιασμένη πρεμιέρα του που διήρκησε 3 ώρες και 30 λεπτά…

Ο 24χρονος Ελβετός δεν είχε να χάσει πολλά και το ότι ερχόταν με φόρα από τα προκριματικά τού έδινε έξτρα αυτοπεποίθηση. Ήθελε να το απολαύσει. Μπήκε με δύο μπρέικ στο ματς και κράτησε το σέρβις του για το 4-1, με τον Έλληνα πρωταθλητή να συνέρχεται και να παίρνει τέσσερα σερί γκέιμ για το 5-4. Οι διαφορές των δύο λύθηκαν στο τάι μπρέικ με τον Τσιτσιπά να το κατακτά εύκολα (μαζί και το σετ με 6-7).

Με σοβαρότητα και με δύο μπρέικ (παρά την πίεση που δέχθηκε σε κάποια σημεία) ο Τσιτσιπάς έφτασε αρκετά εύκολα στην κατάκτηση και του δεύτερου σετ (3-6).

Ο Ρίτσαρντ κοίταξε στο τρίτο σετ να προστατέψει το σέρβις του και χτύπησε την κατάλληλη στιγμή (10ο γκέιμ) για να κάνει το μπρέικ και από το… πουθενά να μειώσει σε 2-1 αποκτώντας ψυχολογία. Έτσι, ξεκίνησε με μπρέικ το τέταρτο σετ αλλά ο Τσιτσιπάς φρόντισε να το πάρει άμεσα πίσω για να κρατήσει στη συνέχεια το σέρβις του και να τιμωρήσει με τον ίδιο τρόπο τον Ελβετό στο 10ο γκέιμ ώστε να πάρει την πρόκριση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς