18 C
Athens

Ελλάδα – Ολλανδία 7-12: Βαριά ήττα και αποκλεισμός για την «αδιάβαστη» Εθνική (vid)

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου έγινε έρμαιο στις διαθέσεις της Ολλανδίας του Δουδέση, αποχαιρετώντας με βαριά ήττα το όνειρο για μια θέση στην τετράδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Σε κακό δαίμονα της Εθνικής στο πόλο Γυναικών έχει εξελιχθεί η Ολλανδία η οποία την περασμένη σεζόν μας είχε πληγώσει στο προολυμπιακό τουρνουά και μας στέρησε την ευκαιρία για πρόκριση στο Τόκιο.

Η Εθνική ομάδα γνώρισε την ήττα με 12-7 από την Ολλανδία του Έλληνα προπονητή Ευάγγελου Δουδέση και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου παρότι προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλό της και πέρασε απευθείας στους «8» και παρά το πολύ καλό υλικό, δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τις Ολλανδέζες γνωρίζοντας διασυρμό από τις Οράνιε.

Η εικόνα που έδειξε η εθνική αδικεί κατάφωρα το τεράστιο ταλέντο των κοριτσιών αφού μιλάμε για μια χρυσή φουρνιά που κάνει θραύση σε διασυλλογικό επίπεδο (κυρίως με τον Ολυμπιακό αλλά και με τον Εθνικό φέτος). Η έλλειψη εμπειρίας φάνηκε σε πολλά σημεία και η Ολλανδία τιμώρησε την ομάδα της Καμμένου.

Πλέον η Εθνική θα παίξει με τον ηττημένο του ζευγαριού Ουγγαρία – Αυστραλία για τις θέσεις κατάταξης 5-8.

Η Ελλάδα παρότι προηγήθηκε με την πανέμορφη λόμπα της Μαργαρίτας Πλευρίτου, βραχυκύκλωσε επιθετικά. Η Ολλανδία βρήκε τρία γκολ (όχι στην παίκτρια παραπάνω) για το 1-3 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Η νευρικότητα στην επίθεση ήταν εμφανής για τη γαλανόλευκη που είχε κακές επιλογές, ενώ σταδιακά έχανε και τη συνοχή της στην άμυνα.

Η διαφορά των τριών τερμάτων συντηρήθηκε από τις Ολλανδέζες που με κορυφαία τη Μουλχάουζεν (4 γκολ) πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-3, 2-3, 3-3, 1-3

ΕΛΛΑΔΑ: Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη, Μ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα 1, Σιούτη 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Άαρτς, Βολφς, Σλίκινγκ 1, Φαν ντερ Σλοτ 1, Μουλχάουζεν 4, Φαν ντε Κράατς, Ρόγκε 1, Σέβενιτς 2, Ζούστρα 1, Κούλχας, Σχάαπ 1, Τεν Μπρόεκ, Μπούις

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς