20.6 C
Athens

Σάκκαρη: «Νιώθω καλά στο γρασίδι, ανυπομονώ για το επόμενο ματς»

Ικανοποιημένη από την πρεμιέρα της στο Wimbledon και ενθουσιασμένη για τη συνέχεια εμφανίστηκε η Μαρία Σάκκαρη, μετά τη νίκη της με 6-1, 6-4 επί της Χάιβς και την πρόκρισή της στον β’ γύρο του τουρνουά.

Με άνεση στον β’ γύρο του Wimbledon η Σάκκαρη, 2-0 τη Χάιβς

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δήλωσε ενθουσιασμένη για την παρουσία της στο αγγλικό Major και ανυπόμονη για τον αυριανό της αγώνα:

«Στο 1ο σετ έπαιξα πολύ καλά, είχα ευκαιρίες για να κλείσω νωρίτερα το ματς στο 2ο σετ, δεν τις εκμεταλλεύτηκα, αλλά νομίζω πως έκανα καλή δουλειά στο να κλείσω το ματς στο τελευταίο game», είπε η Σάκκαρη και πρόσθεσε: «Όσο πιο πολύ παίζεις, χτίζεις και καλύτερες βάσεις γι’ αυτό το εκπληκτικό τουρνουά. Το γεγονός ότι ξεκίνησα από το Νότιγχαμ και έπαιξα αρκετούς αγώνες με βοήθησε στην εμφάνισή μου σήμερα. Νιώθω καλά στο γρασίδι, έχω αυτοπεποίθηση, είμαι ενθουσιασμένη και ανυπομονώ για τον αυριανό μου αγώνα».

Ερωτηθείσα για την άνοδο του τένις στην Ελλάδα, εξαιτίας των επιτυχιών της ίδιας και του Στέφανου Τσιτσιπά, η Σάκκαρη τόνισε: «Προφανώς το τένις μεγαλώνει και οι δυο μας είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Το τένις δεν ήταν τόσο γνωστό άθλημα πριν από εμάς, αλλά τώρα πιθανότατα είναι το 3ο δημοφιλέστερο άθλημα μετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτό.

Τα πράγματα σίγουρα έχουν αλλάξει και για μένα όταν είμαι πίσω στο σπίτι, αλλά έχουν αλλάξει με έναν όμορφο τρόπο. Ο κόσμος με πλησιάζει, είναι πολύ καλός μαζί μου, μου λέει ότι είναι περήφανος. Ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο και κυματίζει η ελληνική σημαία. Δεν είμαστε τόσο μεγάλη χώρα, αλλά είμαστε μια χώρα με πολύ μεγάλη καρδιά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς