20.9 C
Athens

Ο Μιλουτίνοφ, ο Πετρούσεφ, οι Καλαϊτζάκηδες και ο Ολυμπιακός που βιάζεται λιγότερο απ’ όλους

Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες της Euroleague που έχουν την άνεση να περιμένουν όσο χρειαστεί μέχρι να συμπληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο τα λιγοστά κενά στο ρόστερ τους

Ρίχνοντας μια ματιά στις ανταγωνιστικές ομάδες της περασμένης Euroleague, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως ο Ολυμπιακός θα είναι η μια από τις δυο με τις μικρότερες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Η άλλη όπως όλα δείχνουν θα είναι η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές, που είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί ακόμα πιο ισχυρή τη νέα σεζόν.

Μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, Ζαν Σαρλ, Έισι και Χασάν Μάρτιν πρόκειται να αποτελέσουν παρελθόν από τους νταμπλούχους Ελλάδας. Το ερωτηματικό που υπάρχει πάνω από το όνομα του Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι ένα θέμα: ασφαλώς και υπάρχουν εξαιρετικοί παίκτες που θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν, ωστόσο κανείς από αυτούς δεν διαθέτει ελληνικό διαβατήριο.

Η μόνη εξέλιξη που θα μπορούσε πραγματικά να προκαλέσει ανατροπή στα πλάνα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι η ενδεχόμενη αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ για το NBA. Κάτι που φαντάζει μακρινό ως σενάριο τη δεδομένη χρονική στιγμή, δίχως όμως να μπορεί κανείς να το αποκλείσει 100%.

Εφόσον δεν προκύψει κάτι συνταρακτικό λοιπόν στην υπόθεση του Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί στοχευμένα για παίκτες που θα προσφέρουν ποιοτικές λύσεις στο ρόστερ του. Και το ότι δεν καίγεται για πρωτοκλασάτους (με μόνο ερωτηματικό τον Ντόρσεϊ όπως είπαμε), του δίνει τη δυνατότητα να είναι πολύ προσεκτικός και ακόμα πιο υπομονετικός.

Η περίπτωση του Μιλουτίνοφ ήταν εξαρχής δυσκολότατη και δεν έχει αλλάξει τίποτε μέχρι σήμερα. Όσο κι αν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, τα… πεθερικά από τη Μόσχα θα έχουν τον τελευταίο λόγο. Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι πως έχει την πολυτέλεια να περιμένει. Το πόσο το γνωρίζουν μόνο οι Ερυθρόλευκοι, εντούτοις είναι σαφές ότι η επιβλητική παρουσία του Φαλ δίνει άνεση χρόνου και κινήσεων.

Αν στραβώσει το θέμα του Νίκολα, υπάρχουν κάμποσες ακόμη επιλογές. Σε λίγες εβδομάδες θα ξέρουμε τι θα γίνει με τον Πετρούσεφ που θα δοκιμάσει την τύχη του στο Summer League (παίκτης με… κορμάρα και χαρακτηριστικά που κουμπώνουν και στο «4» άμα χρειαστεί). Αν οι Σίξερς δεν τον κρατήσουν και ο Ολυμπιακός έχει ακόμη χώρο, ένα από τα πρώτα… φρύδια που θα σηκωθούν θα είναι αυτό του Μπαρτζώκα.

Δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση αν αρχίσουν να παίζουν πολύ δυνατά κάποια στιγμή τα ονόματα των Καλαϊτζάκηδων (το ελληνικό στοιχείο είναι πάντοτε πολύτιμο). Όσο για τον Κώστα Αντετοκούνμπο, παρότι έχει φτάσει πλέον 25 χρονών και παραμένει αρετουσάριστος σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού του, διαθέτει στοιχεία που θα μπορούσαν να του δώσουν σαφώς πιο σημαντικό ρόλο από αυτόν που (δεν) είχε στη Βιλερμπάν, είτε στο «4» είτε στο «5».

Επαναλαμβάνω, το κλειδί για τον Ολυμπιακό το φετινό καλοκαίρι είναι η υπομονή. Η εξαιρετική διανομή των πρώτων ρόλων έχει γίνει από πέρυσι, επομένως υπάρχει η άνεση χρόνου για να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα λιγοστά κενά στο ρόστερ. Έτσι κι αλλιώς, είναι δεδομένο πως θα προκύψουν κι άλλες ευκαιρίες προσεχώς…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Κούγιας για υπόθεση Λυγγερίδη: «Δικογραφία της πλάκας που στήθηκε για να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η υπόθεση στήθηκε για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός και ο ιδιοκτήτης του» κάνοντας λόγο για «δικογραφία της πλάκας»

Η Μακάμπι απάντησε στον Αταμάν: «Λέει ψέματα, έβριζε τους παίκτες μας στα αποδυτήρια» (vid)

Μέσω διαρροής στον ισραηλινό Τύπο, η Μακάμπι Τελ Αβίβ διαψεύδει την καταγγελία Αταμάν, δίνοντας «στεγνά» με video τον Τούρκο τεχνικό για τη στάση του απέναντι στα μέλη της αποστολής των Ισραηλινών, τονίζοντας πως έβρισε μέχρι και παίκτες

Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος και για το Game 3 κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Μπάλντγουιν

Ανησυχητική παραμένει η κατάσταση στη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τον τραυματισμό του Γουέιντ Μπάλντγουιν, ο οποίος ενδέχεται να χάσει και το τρίτο παιχνίδι της σειράς κόντρα στον Παναθηναϊκό και πρώτο στο Βελιγράδι