17 C
Athens

Κοτάρσκι: Θέλω νταμπλ και καλή ευρωπαϊκή πορεία με τον ΠΑΟΚ

Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ο Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Ο 22χρονος Κροάτης τερματοφύλακας ανακοινώθηκε και επίσημα από τους «ασπρόμαυρους» το πρωί της Δευτέρας (27/6), υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026, «πετώντας» στη συνέχεια μαζί με την υπόλοιπη αποστολή για το Απελντοορν της Ολλανδίας, όπου μέχρι τις 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Δικεφάλου.

Ο μέχρι πρότινος τερματοφύλακας της Γκόριτσα μίλησε στο επίσημο κανάλι του ΠΑΟΚ στο YouTube και, αφού επεσήμανε πως «Λουτσέσκου και Μπότο υποστήριξαν την μεταγραφή μου κι έδειξαν πως με ήθελαν από την αρχή», ξεκαθάρισε ότι «κι εγώ έχω μεγάλα σχέδια, όπως και ο ΠΑΟΚ. Μπορούμε να ανέβουμε στην κορυφή».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κοτάρσκι:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις: «Αρχικά θα ήθελα να πω πως είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Έχω εντυπωσιαστεί από τις πρώτες ώρες μου στην ομάδα. Γνώριζα για τις συζητήσεις που υπήρχαν για μένα τον τελευταίο μήνα. Ήμουν συνεχώς κοντά στον ΠΑΟΚ αλλά οι διαπραγματεύσεις ήταν δύσκολες. Περίμενα και ήλπιζα πως όλα θα τελειώσουν όσο πιο γρήγορα γιατί ήθελα πολύ να γίνω μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Ήθελα να παίξω σ’ αυτό το κλαμπ. Τελικά είμαι εδώ και το μόνο που έχω να πω είναι πως είμαι πολύ χαρούμενος».

Για τους στόχους του: «Έχω δηλώσει ήδη πως ο ΠΑΟΚ είναι ένας φιλόδοξος σύλλογος. Έτσι είμαι και εγώ. Θέλω να παλέψω για τρόπαια και νίκες. Θέλω συνεχώς να κερδίζω παιχνίδια και ο ΠΑΟΚ είναι μια τέτοια ομάδα, από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Θέλω το Κύπελλο, το πρωτάθλημα και να παίξω στην Ευρώπη. Θεωρώ πως είναι ένα καλό βήμα για μένα προσωπικά. Μπορώ να εξελιχθώ καθώς ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός. Αυτοί είναι οι αρχικοί μου στόχοι».

Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ: «Είναι η αλήθεια πως δεν είναι πρώτη μου φορά στην Τούμπα. Παίξαμε αντίπαλοι πριν τρία χρόνια όταν ήμουν στον Άγιαξ, τώρα ήρθα στην αντίθετη πλευρά. Δεν βλέπω την ώρα να παίξω για τον ΠΑΟΚ. Θυμάμαι πως ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, αλλά εκείνο που θυμάμαι περισσότερο είναι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ήταν… τρέλα.

Ο κόσμος ήταν παντού, γύρω από το γήπεδο όταν φτάσαμε με το λεωφορείο, μετά το γήπεδο γέμισε, ήταν φανταστικό. Αυτό είχα στο μυαλό μου καθώς ερχόμουν σήμερα. Μου αρέσει πολύ, δεν προκαλεί πίεση, αλλά σε κάνει να πιέζεις περισσότερο τον εαυτό σου και να δίνεις πάνω από το 100% των δυνάμεών σου. Αυτό είναι που θυμάμαι από εκείνο το παιχνίδι».

Για τη Θεσσαλονίκη: «Έχω ζήσει λίγες ώρες τη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτό που κατάλαβα είναι πως είναι μία πόλη με πάθος. Μου αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής, νομίζω πως ταιριάζω απόλυτα εδώ. Οι Έλληνες μοιάζουν πολύ με τους Κροάτες, παθιάζονται και αυτοί πολύ. Πιστεύω πως προέρχομαι από μία περιοχή παρόμοια με τη Θεσσαλονίκη και θα ταιριάξω απόλυτα εδώ».

Για τη θέση του τερματοφύλακα: «Moυ αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο, στο ξεκίνημα της καριέρας μου δεν ήθελα να γίνω τερματοφύλακας. Από τότε αποφάσισα πως δεν θα πανικοβάλλομαι όταν κάποιος έρχεται προς τα μένα, θα προσπαθώ να διατηρώ την ψυχραιμία μου και να δίνω πάσες, όχι απλά να κλωτσάω μακριά τη μπάλα. Μου αρέσει να είμαι ψηλά στο γήπεδο, λίγο πίσω από τους αμυντικούς, ώστε να μπορώ να κόβω μπαλιές αν έρχονται σε μένα. Αυτό προσπαθώ να το κάνω συχνά και να είμαι μέρος του παιχνιδιού συνεχώς.

Φυσικά μαθαίνεις σε όλη τη ζωή σου, οπότε έχω πολλά να μάθω. Κάθε παιχνίδι και προπόνηση είναι μία ευκαιρία να μάθεις κάτι καινούργιο και να γίνεις καλύτερος. Ίσως κάποιες φορές το παρακάνω με τη μπάλα στα πόδια και προσπαθώ να το βελτιώσω. Όπως είπα, κάθε μέρα είναι μία ευκαιρία να γίνεις καλύτερος. Αρχικά να σας πω πως θα τα δώσω όλα στο γήπεδο για να κάνω τον εαυτό μου, τους φιλάθλους και το κλαμπ χαρούμενους. Θέλω να παλέψω για τίτλους. Νομίζω πως όλοι μας μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Οικογένεια του ΠΑΟΚ γεια σου».

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς