16.2 C
Athens

Ολυμπιακός – Κρακόβια 0-0: Ισοπαλία στη σκιά του Άβιλα

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έμειναν ισόπαλοι με την Κρακόβια σε μια φιλική αναμέτρηση που δεν απειλήθηκαν και είδαν τον Γκουστάβο Άβιλα να έχει πολύ θετική εικόνα - Χαμένο πέναλτι ο Βαλμπουενά, δοκάρι στο δεύτερο μέρος για τους Ερυθρόλευκους

Ο Γκουστάβο Άβιλα εξακολουθεί να κερδίζει πόντους και στη δεύτερη ανεπίσημη συμμετοχή του με τη φανέλα του Ολυμπιακού άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις.

Οι Ερυθρόλευκοι έμειναν στο 0-0 με την Κρακόβια στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας των πρωταθλητών Ελλάδας, με τον Πέδρο Μαρτίνς να κρατά την πολύ καλή εικόνα της ομάδας του αμυντικά αλλά και την ενέργεια που έβγαλε στο πρέσινγκ.

Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός μπορεί να μην είχε πολλές κλασικές ευκαιρίες αλλά για τη συγκεκριμένη περίοδο της προετοιμασίας, έδειξε καλά στοιχεία και θα μπορούσε να βρει το γκολ. Στο 42′ ο Βαλμπουενά έχασε το πέναλτι που κέρδισε ο Χασάν (έστειλε την μπάλα άουτ) ενώ ο κινητικός Αιγύπτιος που συνεργάστηκε αρκετά με τους συμπαίκτες του είχε δοκάρι στο δεύτερο μέρος.

Από στημένη μπάλα του Γάλλου μεσοεπιθετικού – όπως και με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ – ο Σισέ παραλίγο να βρει δίχτυα αλλά η κεφαλιά του πέρασε έξω στη μεγαλύτερη φάση – πλην του πέναλτι – του πρώτου μέρους.

Η είσοδος του Άβιλα βελτίωσε άρδην την ερυθρόλευκη εικόνα στο δεύτερο μέρος. Ο Ισπανός είχε πολύ καλές κινήσεις με την μπάλα, συνεργάστηκε από τα δεξιά με τον Ραντζέλοβιτς και είχε εξαιρετικές επαφές φροντίζοντας σε καμία των περιπτώσεων να μην εκτεθεί αμυντικά.

Εκτός από το δοκάρι του Χασάν, ο Ολυμπιακός είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μασούρα για να βρει δίχτυα σε διάστημα 7′. Πρώτα στο 72′ δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Κρακόβια ενώ στο 79′ από τη φανταστική φαλτσαριστή σέντρα του Άβιλα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεν βρήκε καλά την μπάλα που έφυγε άουτ στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία του ματς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Βατσλίκ (50′ Τζολάκης), Ανδρούτσος (65′ Άβιλα), Μπα (65′ Μανωλάς), Σισέ (65′ Παπασταθόπουλος), Κούτρης (65′ Ρέαμπτσιουκ), Μαντί Καμαρά (65′ Εμβιλά), Κανέ (65′ Κούντε), Μπουχαλάκης (65′ Μασούρας), Βαλμπουενά (50′ Καρβάλιο / 82′ Τικίνιο), Φαντιγκά (65′ Ραντζέλοβιτς), Χασάν (65′ Ελ Αραμπί).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς