21.6 C
Athens

Πλατινί: Η FIFA κέρδισε, μου στέρησε κάθε ποδοσφαιρική φιλοδοξία

Ο Μισέλ Πλατινί κατηγόρησε ευθέως την FIFA, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική τηλεόραση, στο περιθώριο της δίκης του με την κατηγορία της διαφθοράς.

«Η FIFA διοικείται από μια διοίκηση που έχει όλα τα μέσα για να προστατευθεί. Είναι δύσκολο να τους νικήσεις. Έχασα, η FIFA έχει ήδη κερδίσει. Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε που μου αφαίρεσαν κάθε φιλοδοξία που θα μπορούσα να είχα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι τελειωμένο», δήλωσε ο Πλατινί και πρόσθεσε:

«Επιτίθεμαι σε δύο πολύ ισχυρούς οργανισμούς. Στην ελβετική Δικαιοσύνη και τα δισεκατομμύρια της FIFA. Είναι δύσκολο να τους πολεμήσεις, αλλά εξακολουθώ να παλεύω.

Υπάρχει ένας άνθρωπος που εργάσθηκε στον τομέα επικοινωνίας της FIFA και ο οποίος μου είπε: Εν πάση περιπτώσει, ποιος νοιάζεται, ακόμη κι εάν δεν υπάρχει τίποτε, σε επτά χρόνια επαγγελματικά θα είναι νεκρός».

Αλλά η αδικία πληγώνει πολύ περισσότερο τους αγαπημένους σου, την οικογένειά σου, τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου».

Ο Πλατινί κατέθεσε μήνυση στο Παρίσι τον Απρίλιο κατά του Τζιάνι Ινφαντίνο για «διακίνηση ενεργού επιρροής» και κατά του Μάρκο Βίλιγκερ, πρώην νομικού διευθυντή της FIFA, για «συνενοχή σε παράνομη διακίνηση ενεργού επιρροής και αποκλείσθηκε από οποιαδήποτε σχετική με το ποδόσφαιρο δραστηριότητα από το 2015. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 8 Ιουλίου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς