12.5 C
Athens

Ο προπονητής της εθνικής Πολωνίας στέλνει στα δικαστήρια δημοσιογράφο που τον κατήγγειλε για διαφθορά και στημένα παιχνίδια

Μπαρούτι μυρίζει η κατάσταση στην Πολωνία καθώς ένα άρθρο του δημοσιογράφου Σίμον Τζάτζακ που περιέχει κατηγορίες για τον προπονητή της εθνικής της χώρας, Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς, έχει προκαλέσει σάλο στην πολωνική ομοσπονδία.

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος πραγματοποίησε έρευνα αναφορικά με τις επαφές που είχε ο Πολωνός προπονητής για μια τριετία (2003-2006) με έναν συγκεκριμένο άνδρα την περίοδο που βρισκόταν στον πάγκο της Λεχ Πόζναν (μόλις είχε ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα).

Σύμφωνα με την καταγγελία και από τα αποτελέσματα της έρευνας του δημοσιογράφου, ο Μίχνιεβιτς φέρεται να είχε πραγματοποιήσει 11 συνομιλίες που δείχνουν πως υπήρχαν στοιχεία διαφθοράς.

Ο δικηγόρος του Μίχνιεβιτς κατ’ εντολή του πελάτη του αποφάσισε να οδηγήσει στα δικαστήρια τον δημοσιογράφο αναφέροντας πως: «Ο κ. Τζάτζακ κατηγορεί τον προπονητή για διαφθορά και στημένα παιχνίδια χωρίς να έχει στοιχεία στα χέρια του. Μια κλήση από μόνη της δεν αποτελεί απόδειξη εγκλήματος για αυτό και τον καλούμε να παρουσιάσει τα στοιχεία στο δικαστήριο ειδάλλως θα δικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς