22.9 C
Athens

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Λάμψη των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών στο Καυτανζόγλειο

Σήμερα και αύριο (25-26 Ιουνίου) διεξάγεται στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών Κ23. Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές θα βρεθούν στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, προκειμένου να λάβουν μέρος στην 108η διοργάνωση των ανδρών και την 86η των γυναικών, με κάποιους από αυτούς να έχουν μια τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού που θα διεξαχθεί το διάστημα 15-24 Ιουλίου στο Όρεγκον.

Αυτή είναι η ένατη φορά που η Θεσσαλονίκη «φιλοξενεί» Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου. Τα πρώτα δύο (1927, 1930) έλαβαν χώρα στο γυμναστήριο του Ηρακλή, ενώ το Καυτανζόγλειο «στέγασε» τα επόμενα έξι (1961, 1968, 1979, 1984, 1988, 2009). Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πρώτες δύο διοργανώσεις συμμετείχαν μόνο άνδρες, ενώ το Πανελλήνιο του 1961 ήταν μόνο γυναικών. Στη συνέχεια το Καυτανζόγλειο «φιλοξένησε» ταυτόχρονα τα Πανελλήνια ανδρών και γυναικών.

Το μεγάλο «αστέρι» του Πανελληνίου Πρωταθλήματος είναι ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους θα επιδιώξει να βελτιώσει την επίδοση των 8,36 μέτρων που έχει πετύχει φέτος, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί ακόμη εξαιρετικοί αθλητές που θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Κάποιοι εξ αυτών είναι η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό, ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία, η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Ελένη Πόλακ στο επί κοντώ, καθώς και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή της Σταματίνας Σκαρβέλη στη σφυροβολία, της Αναΐς Καραγιάννη και της Ελισάβετ Πεσιρίδου στα ψηλά εμπόδια και της Δήμητρας Γναφάκη στα χαμηλά. Ενδιαφέρον θα έχει η μάχη του ύψους με τις Τατιάνα Γκούσιν, Ελευθερία Χριστογεώργου και Ιωάννα Ζάκκα, αλλά και του Κώστα Δουβαλίδη στα 110μ. εμπόδια. Στη σφαιροβολία οι Τάσος Λατιφλάρι, Οδυσσέας Μουζενίδης και Νικόλας Σκαρβέλης δημιουργούν τις προϋποθέσεις για έναν δυνατό αγώνα.

Στους δρόμους ταχύτητας η Άρτεμις Αναστασίου και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στις γυναίκες και οι Γιάννης Νυφαντοπουλος, Κώστας Ζήκος, Παναγιώτης Τριβιζάς και Νίκος Εμπέογλου στους άνδρες θα έχουν τον πρώτο λόγο. Στα 400μ. η Ειρήνη Βασιλείου θα διεκδικήσει ακόμη μια νίκη, ενώ ιδιαίτερα ανταγωνιστική θα είναι η Ανδριάνα Φέρρα. Στους άνδρες ο Γιάννης Ντέτσικας έτρεξε πρόσφατα κάτω από τα 47.00 και θέλει να επαναλάβει ανάλογη εμφάνιση.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς