24.2 C
Athens

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Η εκλογή του Ουριάρτε φέρνει τον Βαλβέρδε ξανά στο «Σαν Μαμές»

Ο Βάσκος επιχειρηματίας Χον Ουριάρτε αναδείχθηκε μεγάλος νικητής στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, κάτι που σε μεγάλο βαθμό ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο των Βάσκων για τρίτη φορά στην καριέρα του!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αλλά και τις προεκλογικές δηλώσεις, ο Ουριάρτε είχε επιλέξει από την αρχή ως εκλεκτό του για τον πάγκο τον άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα, ο οποίος παραμένει χωρίς δουλειά από την στιγμή της απόλυσής του από τους «Μπλαουγκράνα» πίσω στον Γενάρη του 2020.

Έτσι κι έγινε. Ο Ουριάρτε κέρδισε τις εκλογές και μαζί του φέρνει και τον Βαλβέρδε για την επόμενη ημέρα της Αθλέτικ, με τη συμφωνία να παρουσιάζεται ως «κλεισμένη» από τους Ισπανούς.

Είναι ο προπονητής που έχει διευθύνει τους περισσότερους επίσημους αγώνες στην ιστορία της Αθλέτικ: συνολικά 307 μεταξύ των σεζόν 2003-04 και 2004-05 και αργότερα σε εκείνες μεταξύ 2013 -14 και 2016-17.

Παράλληλα, η νίκη του Ουριάρτε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της Καταλονίας, Mundo Deportivo, ματαιώνει την επιστροφή του Μπιέλσα στην Αθλέτικ, δεδομένου ότι ο Αργεντινός προπονητής ήταν αυτός που επέλεξε ο υποψήφιος Αρεχαμπαλέτα που έμεινε δεύτερος.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς