23.4 C
Athens

Η UEFA απαγόρευσε στη Σέριφ να δώσει τα ευρωπαϊκά της ματς στο Τίρασπολ

Εδώ και τέσσερις μήνες που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά την εισβολή των Ρώσων, η UEFA παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και παίρνει αποφάσεις ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας.

Μέχρι στιγμής, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έχει αποκλείσει τις ρώσικες ομάδες από τις διοργανώσεις της και έχει υποχρεώσει τους συλλόγους από τη Λευκορωσία να παίζουν σε ουδέτερη έδρα και χωρίς την παρουσία κόσμου. Παράλληλα, εκτός ουκρανικού εδάφους θα γίνουν τα ματς των ουκρανικών συλλόγων.

Την Παρασκευή (24/6) η UEFA αποφάσισε να απομακρύνει τη Σέριφ από το Τίρασπολ, κάτι που σημαίνει πως όλα τα ευρωπαϊκά εντός έδρας παιχνίδια της (αρχής γενομένης από το ματς του πρώτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Βόσνια Ζρίνσκι) δεν θα τα δώσει στη φυσική της έδρας αλλά σε άλλη που θα πρέπει να βρει για να δηλώσει και να πληροί τα στάνταρ της συνομοσπονδίας.

Η UEFA επικαλείται λόγους ασφαλείας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και λόγω της παρουσίας ρώσικου στρατού στην Υπερδνειστερία, με την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι.

Οι πρωταθλητές Μολδαβίας θα πληρώσουν και αυτοί το μάρμαρο προερχόμενοι από μια σεζόν όπου όχι μόνο πήραν (ως συνήθως) τον τίτλο στο εγχώριο πρωτάθλημα αλλά τερμάτισαν στην 3η θέση του ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ με μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης υπό των οδηγιών του Ουκρανού Γιούρι Βέρνιντουμπ ο οποίος μετά την έναρξη του πολέμου παραιτήθηκε για να καταταγεί στον στρατό της χώρας του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς