22.8 C
Athens

Ριντ – Ολυμπιακός 2-0: Κρατά το πρώτο ημίχρονο, ήττα στην ανεπίσημη πρεμιέρα

Από ένα πέναλτι του Μπα και από μια ωραία συνεργασία των Αυστριακών διαμορφώθηκε το τελικό 2-0 μέσα σε 13' - Αρκετές δοκιμές από τον Μαρτίνς, καλό πρώτο ημίχρονο από τον Κούτρη και ανεπίσημο ντεμπούτο για Ντιμπί Κεϊτά

Την ήττα με 2-0 στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας του γνώρισε στο Πόιερμπαχ της Αυστρίας ο Ολυμπιακός.

Η Ριντ (την περασμένη σεζόν τερμάτισε 10η στο πρωτάθλημα Αυστρίας και έφτασε στον τελικό Κυπέλλου όπου ηττήθηκε από τη Ζάλτσμπουργκ) αξιοποίησε το καλό της διάστημα στο δεύτερο μέρος και έφτασε στη νίκη απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας που μόλις ξεκίνησαν την προετοιμασία τους και βρίσκονται σε διαδικασία μονταρίσματος. Επόμενη φιλική αναμέτρηση του Ολυμπιακού το Σάββατο (25/6, 19:00) με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είχε στη διάθεσή του τους περισσότερους διεθνείς και έκανε αρκετές δοκιμές. Μόνο ο Κρίστινσον έπαιξε σε όλη την αναμέτρηση, ενώ στο 75′ πέρασε στο ματς για πρώτη φορά ο Ντιμπί Κεϊτά που έκανε – έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο – το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα (αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιανουάριο).

Ο Πορτογάλος προπονητής χρησιμοποίησε στο βασικό σχήμα τους Κούτρη και Ραντζέλοβιτς που επέστρεψαν από τους δανεισμούς τους και διεκδικούν θέση στο νέο ρόστερ, ενώ ο Αγκιμπού Καμαρά έπαιξε στη θέση «8» με τον Φαντιγκά μπροστά του και τον Καρβάλιο να βγαίνει στα άκρα.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό πολύ ορεξάτο, να έχει την κατοχή της μπάλας και να παίζει κυρίως από τα δεξιά με τον ταχύτατο Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος είχε το πρώτο καλό σουτ των Ερυθρολεύκων στο 5′, με τη Ριντ να έχει μια καλή τελική με τον Μίκιτς από το ημικύκλιο της περιοχής του Κρίστινσον (η μπάλα πέρασε άουτ).

Από το 30′ οι πρωταθλητές Ελλάδας ανέβασαν στροφές και απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις. Πρώτα με την ωραία ατομική ενέργεια (αλλά με κακό τελείωμα) του Φαντιγκά και ακολούθως με το υπέροχο σουτ του Κούτρη που έφυγε κόρνερ αλλά και την κεφαλιά του Ελ Αραμπί από τη σέντρα του Ραντζέλοβιτς. Πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, ο Καρβάλιο δοκίμασε απευθείας να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα της Ριντ με εκτέλεση φάουλ, αλλά εκείνος έδιωξε σε κόρνερ ενστικτωδώς.

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια έφερε ένα πάγωμα για τον Ολυμπιακό αφού μέσα σε 13′ οι Αυστριακοί βρήκαν δύο γκολ. Ο Μονσάιν ήταν αυτός που δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα στην ερυθρόλευκη άμυνα.

Ο Μπα υπέπεσε σε πέναλτι στο 55′ (το έδειξε ο διαιτητής με υπόδειξη του βοηθού) και ο Μονσάιν από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0. Ο Μαρτίνς προχώρησε σε αλλαγές στο 61′, προσάρμοσε τη διάταξη σε 4-4-2 με την είσοδο Τικίνιο και Χασάν αλλά δεν άλλαξαν τα πράγματα.

Οι Αυστριακοί συνεργάστηκαν από τα αριστερά και το γύρισμα βρήκε απροετοίμαστη την άμυνα με τον Νουτς να γράφει με προβολή το 2-0 στο 68′.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού σταμάτησε να παίρνει πράγματα από τα άκρα (Σισέ και Μπαγκαλιάνης μετατέθηκαν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) και με εξαίρεση μια ωραία προσπάθεια του Βαλμπουενά οι Ερυθρόλευκοι δεν έφτιαξαν άλλη ευκαιρία γνωρίζοντας τελικά την ήττα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ανδρούτσος (61′ Μπαγκαλιάνης), Μπα (61′ Παπασταθόπουλος), Μανωλάς (61′ Παπαδόπουλος), Κούτρης (61′ Σισέ), Κανέ (61′ Μ. Καμαρά), Φαντιγκά (75′ Ντιμπί Κεϊτά), Αγκιμπού Καμαρά (61′ Εμβιλά), Ραντζέλοβιτς (61′ Βαλμπουενά), Καρβάλιο (61′ Τικίνιο), Ελ Αραμπί (61′ Χασάν).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς