16.7 C
Athens

Παπανικολάου: Καταξιωμένος ο Ιτούδης, η ιδανική επιλογή για την Εθνική

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στη Media Day κατά τη διάρκεια της πρώτης συγκέντρωσης της εθνικής ομάδας υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη, με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού να είναι ενθουσιασμένος για το νέο ξεκίνημα και να χαρακτηρίζει καταξιωμένο τον πρώην κόουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Παράλληλα, υποστήριξε πως περιμένει να δει τι θα κάνουν όλοι οι διεθνείς μαζί καθώς θεωρεί πως υπάρχουν αποθέματα ενέργειας όταν ένας αθλητής φορά το εθνόσημο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Έχουμε ένα παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία και ας μην ξεχνάμε ότι η μοναδική μας ήττα μέχρι τώρα στα παράθυρα είναι από τη Μεγάλη Βρετανία οπότε όλοι μαζί πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι, να δουλέψουμε σωστά ώστε να απορροφήσουμε όλα αυτά που το staff θα θέλει να βγάλουμε στο παρκέ και να παρουσιαστούμε όσο πιο δυνατόν έτοιμοι για να πάρουμε τη νίκη», ανέφερε αρχικά.

Για το γεγονός πως δεν υπάρχει η πίεση δεδομένου ότι η εθνική έχει προκριθεί: «Δεν είναι θέμα πρόσθετου άγχους. Πρέπει να κερδίσουμε γιατί η Μεγάλη Βρετανία μας ακολουθεί στον επόμενο όμιλο. Θα είναι κρίμα να πάει στράφι η προσπάθεια των παιδιών».

Για τον Δημήτρη Ιτούδη και τους υπόλοιπους διεθνείς: «Ενθουσιασμένος είμαι. Μιλάμε για έναν καταξιωμένο προπονητή, που έχει καταφέρει ήδη πάρα πολλά στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Νομίζω ότι ήταν η ιδανική επιλογή για την εθνική ομάδα. Το έχει κερδίσει με την δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί

Παίζουμε για το εθνόσημο. Θα βρεθεί ενέργεια γιατί είμαστε σίγουροι ότι η στήριξη του κόσμου θα είναι εκεί. Θα είναι δίπλα μας και όταν παίζεις σε ένα γεμάτο γήπεδο για την εθνική ομάδα βρίσκεις την ενέργεια.

Μιλάμε για διεθνείς παίκτες. Στο μυαλό μου δεν διαχωρίζεται αυτό. Δεν τους κάνει κάποια χάρη κάποιος. Έχουν κερδίσει με την αξία τους να βρίσκονται εδώ. Είναι οι καλύτεροι παίκτες που μπορεί να έχει η εθνική για να αγωνιστεί η εθνική στα παράθυρα. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά. Δίνουν το κορμί τους για την εθνική, όπως θα πρέπει να γίνει. Ελπίζω ότι θα φτιάξει κάποια στιγμή το καλεντάρι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς