16.7 C
Athens

Μπονζί – Τσιτσιπάς 0-2: Πρώτος τελικός στο γρασίδι για τον Στέφανο (vid)

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα δώσει τον τέταρτο τελικό του μέσα στο 2022 και τον πρώτο στο γρασίδι στο τουρνουά της Μαγιόρκα, λίγες μέρες πριν το πρώτο σέρβις στο Wimbledon

Την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο στο γρασίδι θα έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς που θα δώσει τον παρθενικό του τελικό σε αυτή την επιφάνεια. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ (4-6, 4-6) του Μπενζαμίν Μπονζί που βρίσκεται σε καλή κατάσταση και πέρασε στον τελικό του Μαγιόρκα Open του ATP 250 τουρνουά.

Αυτός είναι ο τέταρτος τελικός για τον Τσιτσιπά μέσα στο 2022 και το Σάββατο (25/6) διεκδικεί τον τίτλο κόντρα στον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα και τον Αντουάν Μπελιέ.

Και όλα αυτά πριν το πρώτο σέρβις στο Wimbledon, με τον Έλληνα πρωταθλητή να μπαίνει στην κλήρωση και να μαθαίνει την Παρασκευή (24/6) τους αντιπάλους του στον δρόμο για τη διάκριση στο ιστορικό τουρνουά.

Το κλειδί στην εύκολη επικράτηση του Τσιτσιπά απέναντι σε έναν δύσκολο και φορμαρισμένο αντίπαλο (νο.56 στην παγκόσμια κατάταξη) ήταν το εξαιρετικό σέρβις που του απέφερε 7 άσσους, τα ελάχιστα λάθη και η συγκέντρωσή στα χτυπήματά του.

Τα τρία μπρέικ πόιντ του Μπονζί στο πρώτο σετ τα έσβησε ο Έλληνας πρωταθλητής που έκανε μπρέικ στο 9ο γκέιμ και σέρβιρε για να κάνει το 1-0 στα σετ με 4-6.

Στο δεύτερο σετ το μπρέικ ήρθε πολύ πιο γρήγορα και τα χτυπήματα του Τσιτσιπά δεν άφησαν το περιθώριο στον Γάλλο να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, με τον φιναλίστ του Μαγιόρκα Open να κατακτά το σετ και να παίρνει την πρόκριση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς