17.7 C
Athens

Η Nike κλείνει οριστικά τα καταστήματά της στη Ρωσία

Πλήρη έξοδο από τη Ρωσία, τρεις μήνες αφότου ανέστειλε τις δραστηριότητές της στη χώρα, αποφάσισε να πραγματοποιήσει η Nike.

Αρχική πρόθεση της εταιρείας, όπως επίσημα επικοινώνησε στις 3 Μαρτίου, ήταν να αναστείλει προσωρινά τις εργασίες της σε όλα τα καταστήματά της στη Ρωσία, ως αντίδραση στην εισβολή στην Ουκρανία.

Σήμερα, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων κολοσσών, όπως η McDonald’s και η Google, επιβεβαίωσε ότι θα εγκαταλείψει εντελώς τη χώρα.

Ξένες εταιρείες που επιδιώκουν να φύγουν από τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αντιμετωπίζουν την προοπτική της ψήφισης νέων νόμων τις επόμενες εβδομάδες που θα επιτρέπουν στη Μόσχα να κατάσχει περιουσιακά στοιχεία και να επιβάλει ποινικές κυρώσεις. Αυτό ενθάρρυνε ορισμένες επιχειρήσεις να επιταχύνουν την αποχώρησή τους.

«Η NIKE πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τη ρωσική αγορά. Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι υποστηρίζουμε πλήρως τους υπαλλήλους μας, ενώ θα περιορίσουμε υπεύθυνα τις δραστηριότητές μας τους επόμενους μήνες», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς