17.7 C
Athens

Ισπανία – Ελλάδα 10-10: Έχασε μια μεγάλη νίκη μέσα από τα χέρια της η Εθνική (vid)

Τα κορίτσια της εθνικής ήταν εξαιρετικά κόντρα στην ασημένια ολυμπιονίκη του Τόκιο, Ισπανία και κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους μέχρι και ένα λεπτό πριν το τέλος

Η Εθνική πόλο Γυναικών έφτασε μια ανάσα από μια τεράστια νίκη απέναντι στην ασημένια Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Ισπανία. Η γαλανόλευκη δέχθηκε την ισοφάριση από τις Ισπανίδες (10-10) και η πρώτη θέση του ομίλου στο παγκόσμιο υγρού στίβου θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία και η Ισπανία την Ταϊλάνδη, κάτι που σημαίνει πως η διαφορά τερμάτων θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Σημειώνεται πως η Ισπανία ήταν φιναλίστ στα δύο προηγούμενα παγκόσμια πρωταθλήματα και έχασε το χρυσό μετάλλιο και στις δύο περιπτώσεις από τις ΗΠΑ. Η Ελευθερία και η Βασιλική Πλευρίτου πέτυχαν από τρία γκολ, ενώ η Ρουίθ ήταν η κορυφαία των Ισπανίδων.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και βρήκε τρία γκολ (τα δύο με την εξαιρετική Ελευθερία Πλευρίτου) αλλά οι Ισπανίδες μπόρεσαν να μειώσουν σε 2-3. Παρότι οι Ελληνίδες αθλήτριες πήραν μια διαφορά τερμάτων, η Ορτίθ και η Ρουίθ ισοφάρισαν σε 6-6 στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου.

Το θρίλερ συνεχίστηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο, με την Ισπανία να έχει τις απαντήσεις. Η Μαργαρίτα Πλευρίτου με ένα μεγάλο γκολ έκανε το 9-10 αλλά η Ισπανία με μακρινό σουτ έκανε το 10-10 και κράτησε τον βαθμό.

Την τελευταία αγωνιστική του ομίλου η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-2, 3-4, 2-2, 2-2

ΕΛΛΑΔΑ (Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Νίνου 1, Πάτρα, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Ότσα): Έστερ Ράμος, Νόγκε Φριγκόλα, Εσπάρ Λακέ 1, Ορτίθ 3, Πέρεθ Βίβας, Γκονζάλεθ Λόπεθ, Ρουίθ Μπαρίλ 4, Πένια, Φόρτσα Αρίθα, Κάμους, Γκαρθία Γκοντόι 1, Λέιτον Αρόνιες 1, Τέρε.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ελλάδα 3 (+27)

2. Ισπανία 3 (+10)

3. Γαλλία 0 (-10)

4. Ταϊλάνδη 0 (-27)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς