21.5 C
Athens

Πότε πραγματικά τελειώνουν οι μεταγραφές

Τελευταία ημέρα των μεταγραφών σήμερα στην Ελλάδα και οι ομάδες τρέχουν για να βάλουν τις τελευταίες... πινελιές, τι ισχύει όμως με τους ελεύθερους;

Περιθώριο μέχρι σήμερα (31/8) στις 20:00 έχουν οι ελληνικές ομάδες ώστε να ολοκληρώσουν τα μεταγραφικά τους. Αυτά ισχύουν όμως για τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο με κάποιον σύλλογο, καθώς για τους ελεύθερους υπάρχουν άλλα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, ένας παίκτης που ακόμα και σήμερα μείνει ελεύθερος, μπορεί να αποκτηθεί από έναν σύλλογο, έως τις 10 Σεπτέμβρη, που κλείνει και οριστικά η μεταγραφική περίοδος. Οπότε οι ομάδες που θέλουν να ενισχυθούν έχουν ακόμα χρόνο, αφού οι καλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών χωρίς ομάδα είναι αρκετές.

Η μεγαλύτερη περίπτωση ελεύθερου είναι σίγουρα ο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος είναι ένα βήμα από την επιστροφή του στο Λιμάνι. Ο Ιβοριανός έχε περάσει ιατρικές εξετάσεις στην Αγγλία και το μόνο που απομένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις, ώστε να ξανά ντυθεί στα ερυθρόλευκα ο 35χρονος σταρ.

Να σημειωθεί, ότι ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League, Europa League), έχουν δικαίωμα να δηλώσουν παίκτες στη λίστα τους μέχρι τις 3 Σεπτέμβρη, οπότε οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής αποκτηθεί μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής με την ομάδα του στην Ευρώπη.

 

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς