20.8 C
Athens

Ελλάδα – Κροατία 8-8: Μπορούσε τη νίκη η εξαιρετική Εθνική (vid)

Με τον Άγγελο Βλαχόπουλο πρώτο σκόρερ και τον Ζερδεβά να κάνει πολύ καλή εμφάνιση, η ελληνική ομάδα άξιζε τη νίκη απέναντι στην ισχυρότατη Κροατία που δεν προηγήθηκε ούτε μια φορά!

Θετικό πρόσημο άφησε στην Εθνική πόλο Ανδρών η πρεμιέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Βουδαπέστη! Απέναντι σε μια ισχυρή ομάδα όπως είναι η Κροατία, η Ελλάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία και έμεινε στην ισοπαλία (8-8) αν και μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και με δύο τερματοφύλακες (ο Μπίγιατς και ο Ζερδεβάς του Ολυμπιακού) να βρίσκονται σε πολύ καλή μέρα.

Η ασημένια Ολυμπιονίκης του Τόκιο είχε κορυφαίο τον Άγγελο Βλαχόπουλο που πέτυχε τέσσερα τέρματα (είχε 3/3 στις πρώτες του προσπάθειες) ενώ προηγήθηκε με 4-1 στο πρώτο οκτάλεπτο με εκρηκτική εμφάνιση και μεγάλη επιθετικότητα αλλά και τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ.

Η Κροατία επέστρεψε στο δεύτερο οκτάλεπτο και με ένα επιμέρους 1-4 μπόρεσε να ισοφαρίσει (5-5) αλλά όχι να προσπεράσει απέναντι σε μια Εθνική που ξαναπήρε τα ηνία στο τρίτο με Βλαχόπουλο και Αργυρόπουλο.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι στη Βουδαπέστη είχαν απάντηση στο νέο του γκολ του Βλαχόπουλου αλλά στη συνέχεια τα δοκάρια δεν επέτρεψαν και στις δύο ομάδες να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο, με την Εθνική πάντως να δείχνει πολύ θετικό πρόσωπο στον Β’ όμιλο και πλέον να στρέφει την προσοχή της στο ματς με την πρωτοπόρο Ιαπωνία.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 4-1, 1-4, 2-1, 1-2

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 4, Τζωρτζάτος.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Τούτσακ): Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς, Κράπιτς, Λάζιτς, Μπούκιτς, Βουκίσεβιτς, Ζούβελα 2, Μάρινιτς – Κράγκιτς 1, Βρίλιτς, Μπάσιτς 1, Κχαρκόφ 3, Πόπαντιτς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β’ ΟΜΙΛΟΥ

Τρίτη 21/6

Γερμανία – Ιαπωνία 11-12

Ελλάδα – Κροατία 8-8

Πέμπτη 23/6

Κροατία – Γερμανία (16:00)

Ιαπωνία – Ελλάδα (17:30)

Σάββατο 25/6

Ιαπωνία – Κροατία (16:00)

Γερμανία – Ελλάδα (17:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ιαπωνία 2

2. Κροατία 1

3. Ελλάδα 1

4. Γερμανία 0

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς