23.3 C
Athens

Η FIFA επέκτεινε ως το 2023 την αναστολή συμβολαίων ξένων παικτών και προπονητών σε Ουκρανία και Ρωσία

Η FIFA δίνει το περιθώριο σε ξένους ποδοσφαιριστές να φύγουν από Ουκρανία και Ρωσία, προστατεύοντας ουσιαστικά τους συλλόγους στην εμπόλεμη χώρα και τιμωρώντας τους ρώσικους

Έχουν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την έναρξη του πολέμου που μαίνεται με αποτέλεσμα καθημερινά να υπάρχουν απώλειες. Για τους ξένους αθλητές στις συγκεκριμένες χώρες έχει δημιουργηθεί μια νέα πραγματικότητα και η FIFA αποφάσισε να τους δώσει τον χώρο και το περιθώριο να αγωνιστούν σε σύλλογο της επιλογής τους ως και το καλοκαίρι του 2023 όπως γνωστοποίησε επίσημα.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου επιτρέπει σε ξένους παίκτες και ποδοσφαιριστές να αναστείλουν τις συμβάσεις εργασίας τους για τον επόμενο χρόνο (κάτι που προς ώρας ίσχυε από την έναρξη του πολέμου ως και τις 30 Ιουνίου 2022) και να μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται σε άλλους συλλόγους μακριά από την εμπόλεμη χώρα.

Παράλληλα, αποτελεί μια μορφή τιμωρίας για τη Ρωσία, τις πράξεις της οποίας καταδικάζει η FIFA και στη νεότερη ανακοίνωσή της.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς