16.4 C
Athens

Ο Σκάρπα «σκότωσε» τη Σάο Πάουλο, επική ανατροπή από Παλμέιρας στις καθυστερήσεις (vid)

Ο ΑΘΛΟΣ ξενύχτησε για χάρη του Γκουστάβο Σκάρπα και αποζημιώθηκε από τις δυο ασίστ του «Βραζιλιάνου Βαλμπουενά» με τις οποίες η Παλμέιρας πήρε μια απίθανη νίκη στο ντέρμπι «Choque-Rei»

Η Παλμέιρας επικράτησε με 2-1 της Σάο Πάουλο για το πρωτάθλημα Βραζιλίας και διατηρήθηκε στην κορυφή εν πολλοίς χάρη στην οξυδέρκεια του Γκουστάβο Σκάρπα, ο οποίος βρίσκεται στα μεταγραφικά «ραντάρ» του Ολυμπιακού.

Ο Βραζιλιάνος άσος ήταν απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη της ομάδας του με μία επική ανατροπή μετά το 90′. Η Σάο Πάουλο προηγήθηκε μόλις στο 17′ με τον Πάτρικ, ωστόσο η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα βρήκε τις λύσεις στο φινάλε χάρη στις «κοφτερές» μπαλιές του μεταγραφικού στόχου των Πειραιωτών, ο οποίος επί της ουσίας «έφτιαξε» και τα δύο τέρματα της ομάδας του.

Στο τέρμα της ισοφάρισης μοίρασε συστημένη μπαλιά στον Γκουστάβο Γκόμες που δεν αστόχησε από κοντά και στο 1-2 εκτέλεσε άψογα το κόρνερ που εν τέλει χάρισε στην Παλμέιρας το τρίποντο με το γκολ του Μουρίλο Σερκέιρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΜΕ ΜΕ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΗΧΟ

Το athlosnews παρακολούθησε ολόκληρο το παιχνίδι και σας μεταφέρει την εικόνα και το αγωνιστικό προφίλ του Σκάρπα, ο οποίος ουσιαστικά λειτούργησε ως «ψευτοεννιάρι» στο… άναρχο 4-3-1-2 του Αμπέλ Φερέιρα.

Ο Σκάρπα σε πρώτη φάση φαίνεται, τουλάχιστον στο σύστημα και τον ρόλο που τού επιλέγει ο Φερέιρα, να μην έχει τον ρόλο του «10αριού» για τον οποίο προορίζεται στον Ολυμπιακό αλλά περισσότερο «πασπαρτού» στα πέριξ της περιοχής, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που πατάει την αντίπαλη περιοχή με κινήσεις που θυμίζουν κλασσικό σέντερ φορ.

Κάνε ελάχιστα μέτρα με την μπάλα, αφού όταν την παίρνει στα πόδια του ψάχνει αμέσως κάποιον συμπαίκτη με την ποιότητά του να είναι εμφανής τόσο στις κοντινές όσο και στις μακρινές μπαλιές.

Κάτι ανάλογο έκανε και στο ματς με την Σάο Πάουλο, στο οποίο είχε παράλληλα τον ρόλο του δημιουργού, του οργανωτή και του… στράικερ!

Στο δεύτερο ημίχρονο κι όταν η Παλμέιρας αναζητούσε λύσεις για να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ, ήταν αυτός που με τις δικές του εμπνεύσεις «ξεκλείδωσε» την αντίπαλη άμυνα και δημιούργησε τις συνθήκες για την ανατροπή και το πολύτιμο τρίποντο της ομάδας του, παίρνοντας την ευθύνη σε κάθε στημένη φάση. Κάτι που τελικά δικαίωσε τόσο τον ίδιο όσο και την ομάδα του.

Μάλιστα έδειξε να έχει και καλά πόδια από μακριά, αφού σε δύο περιπτώσεις η Σάο Πάουλο χρειάστηκε την τύχη για να γλιτώσει από βέβαιη παραβίαση της εστίας της μετά από τελικές ενέργειες του 28χρονου άσου.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς