23.3 C
Athens

Λαρεντζάκης: Ο Ολυμπιακός έχει ένα υγιές κλίμα που το συναντώ πρώτη φορά σε ομάδα

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αποτέλεσε έναν από τους «αθόρυβους» πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν και φυσικά έβαλε το λιθαράκι του για την εξαιρετική πορεία των Ερυθρολεύκων μέχρι το νταμπλ στις εγχώριες διοργανώσεις και την παρουσία στο Final-4 της Euroleague.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Έλληνας διεθνής αποθέωσε τον οργανισμό των Ερυθρολεύκων αλλά και τους συμπαίκτες του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που συναντά ένα τόσο υγιές κλίμα σε μία ομάδα, σε όσα χρόνια αγωνίζεται επαγγελματικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Πραγματικά, είναι κάτι που θα μου μείνει αξέχαστο. Οι στιγμές που έζησα ήταν πολύ έντονες. Είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέλος μιας τόσο ιστορικής ομάδας. Το συναίσθημα που βιώνεις εκείνη την στιγμή είναι τρομερό. Αυτό που μένει στο τέλος της ημέρας είναι ανεπανάληπτο…

Ο Ολυμπιακός είχε υγεία. Είχε ένα κλίμα που ίσως το συναντώ πρώτη φορά σε ομάδα, όσα χρόνια αγωνίζομαι σε επαγγελματικό επίπεδο. Πραγματικά, όλα τα παιδιά ήμασταν φίλοι, ήμασταν δίπλα ο ένας στον άλλον, υπήρχαν παίκτες που ρωτούσαν τον κόουτς τι συμβαίνει και τι γίνεται με κάποιους άλλους παίκτες.

Ενδιαφέρονταν και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Ένιωθες οικογένεια και φίλο τον συμπαίκτη σου. Αυτό είναι η μεγαλύτερη νίκη και η μεγαλύτερη ικανοποίηση του κόουτς. Σίγουρα και τα τρόπαια… Αλλά είναι κι αυτό ένα σημαντικό κομμάτι για εκείνον που έστησε μια ομάδα με τόσο καλή χημεία και τόσο καλά παιδιά…».

Στη συνέχεια ο διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και τη σημασία του στη μετέπειτα πορεία της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα:

«Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πορεία μας φέτος. Ήταν στα μέσα της σεζόν, ήταν ένας τίτλος που θέλαμε πάρα πολύ μετά από όλα αυτά που είχαν γίνει και ο Ολυμπιακός επέστρεψε σε έναν τελικό.

Οπότε, ήταν ένας τίτλος κι ένα παιχνίδι πολύ κρίσιμο για εμάς που θέλαμε πάρα πολύ. Θεωρώ ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο. Πήραμε μεγάλη ψυχολογία και με βάση την εικόνα, τη χημεία και τη δουλειά που είχαμε ρίξει, ήλθε και έδεσε. Πραγματικά μετά, όλα πήγαιναν από μόνα τους».

Κατέληξε, δε λέγοντας: «Ο Ολυμπιακός φέτος ήταν πάνω απ’ όλα ομάδα. Σε κάθε παιχνίδι θα έβγαινε κάποιος άλλος παίκτης μπροστά για να βοηθήσει την ομάδα να κερδίσει. Όλοι μα όλοι βοήθησαν και έβαλαν ο καθένας τη δικιά του πινελιά, με τα δικά του χαρακτηριστικά και στοιχεία.

Ίσως αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτή την πετυχημένη πορεία. Που δεν είναι μόνο το νταμπλ, αλλά και η πρόκριση στο Final 4, σε μια πολύ ανταγωνιστική EuroLeague. O Ολυμπιακός πάντα έχει ψηλά τον πήχη, στόχος είναι πάντα να κατακτάει τρόπαια και να κάνει πορείες σαν την φετινή στην EuroLeague».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς