18 C
Athens

Μονακό – Βιλερμπάν 83-80: Οι εξαιρετικοί Μονεγάσκοι πήραν προβάδισμα τίτλου σε ματς-θρίλερ!

Προς ολοταχώς για το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της η Μονακό.

Η εξαιρετική ομάδα του Ομπράντοβιτς κέρδισε στις λεπτομέρειες με 83-80 την αξιόμαχη Βιλερμπάν και έκανε καθοριστικό βήμα για τον τίτλο στη Γαλλία, που θα είναι ο πρώτος σε επίπεδο πρωταθλήματος για τον Μάικ Τζέιμς και την παρέα του.

Οι γηπεδούχοι Μονεγάσκοι ήταν για άλλη μία φορά καταιγιστικοί πίσω από τα 6,75μ. με ποσοστό κοντά στο 57% και τον Μάικ Τζέιμς να κάνει τα απολύτως απαραίτητα με ένα χορταστικό double-double (16π., 10 ασίστ), πάντα με την πολύτιμη βοήθεια των Λι, Μοτιεγιούνας και Μπέικον, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 19 πόντους.

Στην αντίπερα όχθη, για τη Βιλερμπάν του Κώστα Αντετοκούνμπο (δεν αγωνίστηκε) ξεχώρισε ξανά σαν τη μύγα μες στο γάλα ο Οκόμπο, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 25π. αλλά και ο Γιουσουφά Φαλ που τελείωσε το ματς με 16.

Πλέον, τα πάντα μπορεί να κριθούν στο game 4 της σειράς την ερχόμενη Τετάρτη (22/6) ξανά στο Πριγκιπάτο, όπου με νίκη η Μονακό θα κάνει το 3-1 και θα κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα στην -όχι και τόσο μεγάλη- ιστορία της.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 39-33, 59-56, 83-80.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς