20.5 C
Athens

Η ΕΠΟ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Κλάτενμπεργκ από την ΚΕΔ

Με σημερινή (20/6) της ανακοίνωση η ΕΠΟ του Τάκη Μπαλτάκου γνωστοποίησε ότι δεν είναι καθόλου σίγουρη η παραμονή του Μαρκ Κλάντεμπεργκ ως απόλυτου ρυθμιστή της ελληνικής διαιτησίας (ΚΕΔ) με την Ομοσπονδία να ανακοινώνει την απόφαση για την παραμονή του ή μη μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Παράλληλα, όπως τονίζει, βρίσκεται σε επαφές τόσο με FIFA όσο και με UEFA για την εύρεση του πιθανού ξένου αντικαταστάτη του σε ρόλο αρχιδιαιτητή σε Super League 1 και SL2.

Aναλυτικά τα όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Το συμβόλαιο του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 30/7. Σύμφωνα με το άρθρο 53 του Καταστατικού της Ε.Π.Ο. για την ανανέωση του συμβολαίου του απαιτείται θετική εισήγηση του Προέδρου της Ε.Π.Ο. προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Η εισήγηση αυτή, θετική ή αρνητική, θα γνωστοποιηθεί μέχρι τις 15/7.

Εν των μεταξύ, η Ε.Π.Ο. σε συνεργασία με την FIFA και την UEFA, θα εξετάσει και άλλα ονόματα αλλοδαπών αρχιδιαιτητών και υπεύθυνων VAR, με κύριο κριτήριο προτίμησης τους την ενασχόληση με την παραγωγική διαδικασία, ούτως ώστε, σε εύθετο χρόνο να επανέλθει η διαιτησία-ερασιτεχνική ή επαγγελματική-στους Έλληνες διαιτητές.

Τα ονόματα των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, θα ανακοινωθούν μέχρι τις 20/7».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς