23.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Βεζένκοβ έχει του χρόνου μία δουλειά

Ο MVP του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2021/22 ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη, έχοντας ακόμα μεγαλύτερη δίψα και περισσότερα κίνητρα, με προφανή στόχο. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μία σπουδαία σεζόν, κατακτώντας το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, σε ένα θριαμβευτικό νταμπλ με εκπληκτικό μπάσκετ και διάρκεια στην απόδοσή του, ενώ γύρισε στο Final-4 της Euroleague και για ένα σουτ έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης. Η κανονικότητα επέστρεψε στο ελληνικό μπάσκετ και η ομάδα έχει σταθερό κορμό και τη δυνατότητα να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί εντός και εκτός συνόρων.

Οι Ερυθρόλευκοι χρειάζονται μετρημένες μεταγραφικές κινήσεις σε συγκεκριμένες θέσεις και το βασικό ζητούμενο είναι να καλυφθούν οι έξι θέσεις των ξένων με παίκτες που θα έχουν ενεργό ρόλο στο rotation γιατί αυτό δεν συνέβη στην αγωνιστική χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, κυρίως με τις περιπτώσεις των Κουίνσι Έισι και Λιβιό Ζαν-Σαρλ.

Δίχως αμφιβολία, ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν ο MVP για τη σεζόν 2021/22. Στην τέταρτη χρονιά του, φορώντας τα ερυθρόλευκα, πραγματοποίησε επικές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Βούλγαρος φόργουορντ (έχει, επίσης, ελληνικό και κυπριακό διαβατήριο) κράτησε το καλύτερο για το φινάλε και στον τρίτο τελικό ήταν απολαυστικός, όπως σε ολόκληρη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Στο 93-74 επί του Παναθηναϊκού, σκόραρε 25 πόντους (5/8 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο). Αυτός ο χαρισματικός σκόρερ βάζει τα τρίποντα σαν να πετάει βότσαλα στη θάλασσα.

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του για τη σεζόν που τελείωσε, ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη. Και πολύ καλά έκανε! Άλλωστε, έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024 και το ΝΒΑ μπορεί να περιμένει. Ο 27χρονος χαρισματικός σκόρερ, ο οποίος αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας της Euroleague και τρίτος στην ψηφοφορία για τον τίτλο του MVP, έχει «εκτοξεύσει» την καριέρα του και τη σεζόν 2021/22 έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στη μέχρι τώρα σταδιοδρομία του.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε χώρο και έδωσε την ευκαιρία στον Βεζένκοβ να αναδείξει το ταλέντο του. Ο ίδιος ο παίκτης ανταπέδωσε παρουσιάζοντας τεράστια βελτίωση στο παιχνίδι του. Πλέον, δεν έχει μόνο σουτ, αλλά είναι ένας πληθωρικός φόργουορντ, που τα κάνει όλα σε άμυνα και επίθεση. Πραγματικά, δεν βλέπουμε κάποιο ψεγάδι ή αδύναμο σημείο. Ακόμα και στην άμυνα, που θεωρητικά υστερούσε, παλεύει κάθε φάση και έχει βελτιωθεί πολύ στα πόδια. Ο Σάσα, με την τρομακτική έφεση στα ριμπάουντ (αμυντικά και επιθετικά), είναι παίκτης, πλέον, που μπορεί σε κάθε ματς να κάνει double double σε πόντους και «σκουπίδια». Στην επίθεση, μπορεί να σκοράρει με όλους τους τρόπους και έχει προσθέσει στο παιχνίδι του κινήσεις σε όλες τις καταστάσεις εντός και εκτός ρακέτας.

«Τα λέμε του χρόνου» έγραψε ο Βεζένκοβ στο Instagram. Και έχει το τεράστιο κίνητρο, εκτός από τη διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα μαζί με την ομάδα που τον πίστεψε και τον βοήθησε να εξελίξει ραγδαία το παιχνίδι του, να παίξει ξανά με τον Ολυμπιακό στο Final-4 της Euroleague. Και αυτήν τη φορά, όλα θα είναι διαφορετικά. Στόχος είναι να τελειώσει τη δουλειά.

Σίγουρα, ο φετινός ημιτελικός με την Αναντολού Εφές, θα ήταν ένα ματς που θα ήθελε να παίξει ξανά, καθώς ήταν ο μοναδικός κρίσιμος αγώνας στη σεζόν που δεν έφτασε σε υψηλό επίπεδο απόδοσης, κυρίως επιθετικά, καθώς έδειξε υπερβολικά αγχωμένος και δεν τού βγήκε το παιχνίδι. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως ήταν η πρώτη συμμετοχή του σε Final-4 και η πρώτη «κρυάδα» πέρασε. Πλέον, υπάρχει εμπειρία και παράσταση από το κορυφαίο μπασκετικό event της Ευρώπης. Ο διεθνής φόργουορντ έφτασε στην κορύφωση φέτος, σε επίπεδο απόδοσης, αλλά θεωρούμε πως δεν έχει τρυπήσει ακόμα το ταβάνι του μαζί με τους τρεις φορές Πρωταθλητές Ευρώπης και νυν νταμπλούχους Ελλάδας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς