24.6 C
Athens

Πρεμιέρα με Ταϊλάνδη για την Εθνική πόλο γυναικών

Η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών πραγματοποιεί πρεμιέρα σήμερα (20/6) με αντίπαλο την Ταϊλάνδη, στον όμιλο της πόλης Σέγκεντ της Ουγγαρίας, στη 12η παρουσία της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ 2.

Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα μας αντιμετωπίζει την Ταϊλάνδη, απέναντι στην οποία αναμένεται να έχει εύκολο έργο.

Τη Τετάρτη 22/6 η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία και στις 24/6 τη Γαλλία.

Η Αλεξία Καμμένου έχει στην αποστολή τις: Ιωάννα Σταματοπούλου, Ελένη Σωτηρέλη (τερματοφύλακες), Ιωάννα Χυδηριώτη, Ελένη Ελληνιάδη, Αθηνά – Δήμητρα Γιαννοπούλου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ειρήνη Νίνου, Μαρία Πάτρα, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Χριστίνα Σιούτη, Ελένη Ξενάκη.

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια δήλωσε για την παρουσία της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ουγγαριας: «Το παιχνίδι κλειδί είναι με την Ισπανία. Ασημένια Ολυμπιονίκης, με φοβερή σταθερότητα τα τελευταία χρόνια, με τον ίδιο κορμό του Τόκιο, είναι μια εξαίρεση στον τομέα αυτό σε σχέση με τις άλλες ομάδες που είναι ανανεωμένες. Αυτό το παιχνίδι θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλό μας που διασταυρώνεται στα χιαστί παιχνίδια με τον όμιλο των ΗΠΑ και της Ολλανδίας.

Θεωρώ ότι εμείς πρέπει με ταπεινότητα και σοβαρότητα να πάμε σε όλα τα παιχνίδια, να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό, το πρώτο παιχνίδι σίγουρα είναι εύκολο. Στο δεύτερο οφείλουμε να τα δώσουμε όλα. Στο τρίτο πάλι με σοβαρότητα και βήμα βήμα να δούμε πού βρισκόμαστε. Είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση στο νέο Ολυμπιακό κύκλο που ανοίγουμε, η πρώτη μεγάλη διοργάνωση της ομάδας που δημιουργήσαμε, πρέπει να παίξουμε χωρίς άγχος, με πίστη, και με το πέρασμα του χρόνου θα πάμε καλά. Γιατί όχι, να μην πετύχουμε και διάκριση στο Παγκόσμιο της Ουγγαρίας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς