16.7 C
Athens

Τενερίφη – Τζιρόνα 1-3: Θριαμβευτική επιστροφή στη La Liga για τους Καταλανούς

Τον δρόμο της Αλμερίας και της Βαγιαδολίδ στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου πήρε και η Τζιρόνα που επιβλήθηκε με 3-1 της Τενερίφης εκτός έδρας (0-0 το πρώτο ματς). Οι Καταλανοί πέτυχαν έναν άθλο μετά από τρία χρόνια απουσίας επιστρέφουν στη La Liga και μπόρεσαν επιτέλους να σπάσουν την… κατάρα των πλέι οφ στα οποία την πατούσαν τις προηγούμενες δύο χρονιές.

Και μιλάμε για άθλο γιατί η Τζιρόνα τερμάτισε στην 6η θέση και μπήκε στην ισοβαθμία με την Οβιέδο στα πλέι οφ την τελευταία αγωνιστική. Πρώτα πέταξε εκτός την Έιμπαρ και στη συνέχεια απέκλεισε την Τενερίφη την οποία δεν είχε κερδίσει σε καμιά από τις τρεις προηγούμενες φετινές συναντήσεις τους.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο 47χρονος Μίτσελ πανηγυρίζει τρίτο προβιβασμό με τρίτη διαφορετική ομάδα που προπονεί στη μικρή καριέρα του (Ράγιο Βαγιεκάνο και Ουέσκα οι άλλες δύο).

Η ψυχολογία των Καταλανών έφτιαξε από το 42′ όταν ο Γκονθάλεθ έκανε πέναλτι και ο Στουάνι το αξιοποίησε για να κάνει το 0-1.

Οι νησιώτες με την είσοδο του Ρουίθ έγιναν πιο επικίνδυνοι στο δεύτερο μέρος και στο 59′ ο 38χρονος Ισπανός από το γύρισμα του Κορεδέρα έκανε το 1-1. Όμως η Τζιρόνα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.

Στο 68′ στην αντεπίθεση ο Μπαένα άνοιξε στο Σάιθ που έκανε γύρισμα από τα δεξιά αλλά ο Λεόν βρήκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-2. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 80′ ο Αρνάου Μαρτίνεθ μετά την εκτέλεση φάουλ του Αλέις Γκαρθία.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ: Μουρ, Σέρχιο Γκονθάλεθ (46′ Ρουίθ), Λεόν, Μελό (78′ Μουνιόθ), Μογέχο, Σανθ, Κορεδέρα (81′ Μαρτίν), Μπερμέχο (64′ Ελάδι), Γκαγιέγκο, Μάριο Γκονθάλεθ (64′ Σασούα)

ΤΖΙΡΟΝΑ: Χουάν Κάρλος, Μπουένο, Μπερνάρντο, Χουάνπε, Αρνάου Μαρτίνεθ (90+1′ Χάιρο), Αλέις Γκαρθία, Λοθάνο, Μαρτίν (18′ Σάιθ / 84′ Σάντσεθ), Βαλερί, Μπαένα (90+1′ Τεράτς), Στουάνι (84′ Μπούστος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς