17.9 C
Athens

Μπάγερν – Άλμπα 81-96: Στέφθηκε πρωταθλήτρια στο Μόναχο για 3η σερί χρονιά

Το 11ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και 3ο διαδοχικό πανηγυρίζει η Άλμπα Βερολίνου που έκανε το 3-1 στη σειρά των τελικών με την Μπάγερν παίρνοντας τη νίκη με στο Audi Dome του Μονάχου!

Η ομάδα του Γκονθάλεθ ήταν ανώτερη στα τρία παιχνίδια και μπορεί να θορυβήθηκε προσωρινά από τα 2/21 τρίποντα και την εύκολη νίκη της Μπάγερν στο προηγούμενο ματς στο Βερολίνο, ωστόσο αποδείχθηκε πως η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγάλη και δίκαια η Άλμπα πήρε τον τίτλο έστω και με καθυστέρηση κάποιων λίγων ημερών.

Απελευθερωμένοι από το άγχος, οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα άρτιο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση ολοκληρώνοντας το ματς με τρομερά ποσοστά (52% στο τρίποντο με 14/27 προσπάθειες και 29 ασίστ για 12 λάθη απέναντι στην Μπάγερν που είχε 11 τελικές πάσες σε σύνολο 17 λαθών!).

Για τους θριαμβευτές πρωταγωνιστής με 23 πόντους ήταν ο Σμιθ και ακολούθησαν ο Τίμαν με 15, ο Μπλατ με 14 και ο Κουμάτζι με 11. Αντίθετα, η Μπάγερν είχε σε καλή μέρα τον Ρούμπιτ με 15 πόντους, 12 είχε ο Τόμας και από 11 οι Τζέντοβιτς και Ομπστ.

Η Μπάγερν βρέθηκε πίσω με 16 πόντους στο ημίχρονο και ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να περιορίσει επιθετικά την Άλμπα που είχε πολλούς παίκτες σε καλή μέρα. Παρά το -22 στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, οι Βαυαροί έτρεξαν ένα σερί 8-0 και ανάγκασαν τους φιλοξενούμενους να πάρουν τάιμ άουτ. Μετά από αυτό συνήλθαν και έφτασαν σε μια άνετη νίκη πανηγυρίζοντας τον τίτλο και αφήνοντας την ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι χωρίς πρωτάθλημα για τρίτη σερί χρονιά.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-26, 36-52, 54-76, 81-96.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς