16.8 C
Athens

Λαμία – Βέροια 1-1: Ο Μπεχαράνο κράτησε τους Φθιώτες στη Super League (vid)

Ένας κεραυνός του Μπεχαράνο διατήρησε τη Λαμία στη μεγάλη κατηγορία για 6η σεζόν, ενώ η Βέροια έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να επιστρέψει στη Super League μετά από απουσία πέντε ετών

Η περιπέτεια της Λαμίας στη φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε με ευχάριστο τέλος. Η ομάδα της Φθιώτιδας έμεινε στο 1-1 με τη Βέροια στο «Αθανάσιος Διάκος» και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 2-1 στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, παρέμεινε στη Super League και θα αγωνιστεί για 6η σερί χρονιά στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Από την άλλη, η Βέροια έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει μετά από πέντε χρόνια απουσίας και μετά το μπαράζ με τον Λεβαδειακό (που έδινε την απευθείας άνοδο) δεν κατάφερε να φτάσει στην υπέρβαση και έτσι θα παραμείνει στη Super League 2.

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν επαναπαυμένοι στη νίκη του πρώτου αγώνα με τα δύο εκτός έδρας γκολ και θα μπορούσαν να το πληρώσουν, αλλά ο πρωταγωνιστής των δύο αναμετρήσεων, Ντάνι Μπεχαράνο, έκανε τη δουλειά τόσο με τα δύο γκολ που πέτυχε όσο και με την εκπληκτική εμφάνισή του στη μεσαία γραμμή.

Με ένα γρήγορο γκολ που βρήκε η Βέροια ξαναμπήκε στο κόλπο από το 27′. Ο Κάτσε εκτέλεσε με φάλτσα ένα κόρνερ στην καρδιά της άμυνας και ο αμαρκάριστος Γιακουμάκης έκανε με δυνατή κεφαλιά το 0-1.

Η Λαμία κρατούσε την μπάλα στο πρώτο μέρος, αλλά εξαιρουμένου ένα σουτ του Τζανδάρη που βρήκε σε ετοιμότητα τον Παπαδόπουλο, δεν μπόρεσε να είναι απειλητική και η άμυνά της αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στον γρήγορο Γιακουμάκη που είχε και μια καλή κεφαλιά από σέντρα από τα αριστερά για να κάνει το 0-2.

Οι παίκτες του Τζιανλούκα Φέστα ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος, αλλά άφησαν την μπάλα στη Βέροια η οποία στο 46′ έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Φοφανά από το ύψος της μικρής περιοχής να στέλνει με πλασέ την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Εκείνος είχε και την επόμενη μεγάλη φάση στο γύρισμα του Μούργου, αλλά ο Σαράνοφ ήταν σε ετοιμότητα και κράτησε το 0-1.

Οι γηπεδούχοι δεν απειλούσαν, ο Δερμιτζάκης έριξε και τον Καπνίδη στο ματς ως τρίτο φορ, αλλά η Λαμία αίφνης βρήκε το χρυσό γκολ με τον Μπεχαράνο.

Ο Βολιβιανός αμυντικός μέσος με τρομερό κεραυνό στην κίνηση έπειτα από την κακή απομάκρυνση του Παπαδόπουλου στην έξοδο του έκανε το 1-1 και κλείδωσε την παραμονή αφού στα εναπομείναντα λεπτά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν την ψυχολογία να βρουν δεύτερο γκολ για να στείλουν το ματς στην παράταση.

ΛΑΜΙΑ – ΒΕΡΟΙΑ 1-1 [ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΚΟΡ: 3-2]

Γήπεδο: Αθανάσιος Διάκος

Σκόρερ: 78′ Μπεχαράνο / 28′ Γιακουμάκης

Διαιτητής: Μπόγκναρ (ΟΥΓ)

Κίτρινες: Τζανετόπουλος, Μανούσος / Φοφανά, Γαβριηλίδης, Μπουκουβάλας, Παπαδόπουλος

ΛΑΜΙΑ (Φέστα): Σαράνοβ, Μαρτίνεθ, Νταβίντ, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης (46′ Σαραμαντάς), Τζανδάρης, Νούνιες (74′ Τιρόνε), Μπεχαράνο (82′ Γκέντσογλου), Καραμάνος (74′ Μπανγκουρά), Μανούσος (90+6′ Αραμπούλι)

ΒΕΡΟΙΑ (Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Μαραγκός (46′ λ. τρ. Σκόνδρας), Δημόπουλος, Πεταυράκης, Μούργος (77′ Καπνίδης), Κάτσε, Γαβριηλίδης (77′ Οικονόμου), Φοφανά (65′ Κουατένγκ), Πασάς, Γιακουμάκης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς