18.1 C
Athens

Μπέντσιτς – Σάκκαρη 2-1: Πάλεψε μέχρι τέλους η Μαρία, έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στον τελικό

Σπουδαία προσπάθεια της Ελληνίδας πρωταθλήτριας απέναντι στη Χρυσή Ολυμπιονίκη του Τόκιο - Ηττήθηκε στις λεπτομέρειες και με ανατροπή στο σκορ με την Ελβετίδα να κερδίζει το εισιτήριο για τον τελικό του Berlin Open

Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε γενναία απέναντι στην χρυσή Ολυμπιονίκη του Τόκιο Μπελίντα Μπέντσιτς και «άγγιξε» την πρόκριση στον τελικό του Berlin Open, αλλά τελικά υπέκυψε μπροστά στη μεγαλύτερη εμπειρία της Ελβετίδας που στα κρίσιμα σημεία πήρε τα μπρέικ που χρειαζόταν και επικράτησε με ανατροπή (2-1 σετ).

Η Μπέντσιτς (νο.17 στον κόσμο) κατάφερε να αντιδράσει μετά το προβάδισμα της «Σακ» στο πρώτο σετ μέσω του τάι μπρέικ και στα δύο επόμενα σετ «έσπασε» δύο φορές το σερβίς της Ελληνίδας πρωταθλήτριας για να πανηγυρίσει το εισιτήριο για τον τελικό στο τουρνουά του Βερολίνου.

Η Σάκκαρη ελάττωσε σε μεγάλο βαθμό τα λάθη της, αγωνίστηκε με πάθος αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία τόσο του δεύτερου όσο και του τρίτου σετ με αποτέλεσμα να «λυγίσει» κόντρα στην πιο αποτελεσματική και ξεκούραστη Μπέντσιτς.

Όπως και να’ χει, στην προετοιμασία της ενόψει Wimbledon η Ελληνίδα νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ φαίνεται να της ταιριάζει αρκετά το γρασίδι.

ΤΑ ΣΕΤ: 4-6, 6-4, 6-4.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς