16.2 C
Athens

Συνελήφθη ο ένας από τους τρεις δραπέτες της Αργυρούπολης

Είχε κρυφτεί σε ντουλάπα σπιτιού στο Κορωπί • Σε Λούτσα και Κορωπί ψάχνουν τους άλλους δύο Αλβανούς διαρρήκτες

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου σε μονοκατοικία στο Κορωπί ο ένας από τους τρεις Αλβανούς διαρρήκτες που είχαν δραπετεύσει από το Αστυνομικό Τμήμα της Αργυρούπολης τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.

Η επιχείρηση από τους άνδρες της Ασφάλειας οργανώθηκε υπό άκρα μυστικότητα τα ξημερώματα του Σαββάτου και αφού η αστυνομία είχε λάβει την πληροφορία πως σε μονοκατοικία στο Κίτσι Κορωπίου κρυβόταν ο 24χρονος Γκερτιάν Βρουσάι, ένας από τους δραπέτες της Αργυρούπολης.

Στο σπίτι αυτό, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε συγγενείς του, κρυβόταν ο Αλβανός διαρρήκτης από την ημέρα της απόδρασης.

Οταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι, ο 24χρονος κακοποιός προσπάθησε να κρυφτεί για να μην τον βρουν. Μπήκε σε μια ντουλάπα και κρύφτηκε κάτω από ρούχα και χαλιά. Αλλά τη σύλληψη δεν κατάφερε να την αποφύγει, παρότι αντιστάθηκε.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα και επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη και των άλλων δυο κακοποιών, ηλικίας 31 και 28 ετών. Οι έρευνες εστιάζουν σε δυο μονοκατοικίες, στη Λούτσα και το Κορωπί.

Οι τρεις Αλβανοί είχαν αποδράσει από το κελί τους

Το πρωί της Τρίτης, 19 Ιουνίου, γύρω στις 06:30, διαπιστώθηκε από τους Αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Αργυρούπολης, πως οι τρεις από τους πέντε Αλβανούς κακοποιούς, είχαν γίνει «καπνός», αφού πρώτα είχαν λιμάρει τα κάγκελα της τουαλέτας, στο κελί που κρατούνταν, δημιουργώντας μια «τρύπα» 30χ30.

Καθώς το κελί τους βρισκόταν στον πρώτο όροφο και κατά συνέπεια δεν ήταν δυνατόν να πηδήξουν από ύψος 7 μέτρων, πιάστηκαν στην υδρορροή και… σαν αίλουροι, κατέβηκαν περίπου στα τρία μέτρα, με αποτέλεσμα στην συνέχεια να προσγειωθούν στον προαύλιο χώρο, σε απόσταση μικρότερη των δυο μέτρων από το κουβούκλιο του Αστυνομικού φρουρού του Τμήματος, ο οποίος δεν αντελήφθη το παραμικρό.

Οι τρεις σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, ανάμεσά τους και ο 31χρονος αρχηγός της σπείρας, πέρασαν από την τρύπα που είχαν δημιουργήσει, λόγω σωματοδομής και ύψους. Χωρούσαν εν ολίγοις στην τρύπα που δημιούργησαν με λίμα, ή σιδηρόλαμα και έτσι «πέταξαν» προς την ελευθερία.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν τις έρευνες, ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει πώς «πέρασε» στο κελί το αντικείμενο με το οποίο έκοψαν τα κάγκελα, καθώς στην τουαλέτα δεν βρέθηκε κάποιο αντικείμενο, που είναι δυνατόν να έχει χρησιμοποιηθεί, προκειμένου να κοπούν τα κάγκελα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς