16.8 C
Athens

NBA: Άρχοντες του Δαχτυλιδιού οι εκπληκτικοί Γουόριορς του Κάρι, τέταρτο πρωτάθλημα σε 8 χρόνια! (vid)

Οι Πολεμιστές πανάξια ξανά στον θρόνο του NBA: Έκαναν το 4-2 στη σειρά των τελικών μέσα στη Βοστώνη και έγιναν... Lord of the Rings για 4η φορά από το 2014 και μετά!

Οι Γουόριορς πανάξια ξανά στον θρόνο του NBA!

Η εκπληκτική παρέα των Κάρι, Τόμπσον, Γουίγκινς και Πουλ έκαναν το 4-2 στη σειρά των Τελικών με τους Σέλτικς και πανηγύρισαν το τέταρτο πρωτάθλημά τους την τελευταία 8ετία μέσα στη Βοστώνη.

Ο Στεφ Κάρι με 34 πόντους- MVP των τελικών – οδήγησε αυτή τη φορά τους Γουόριορς στον τίτλο, με νίκη 103-90 επί των Κελτών που το πάλεψαν μέχρι το φινάλε αλλά υπέκυψαν μπροστά στην ανωτερότητα και τη μεγαλύτερη ποιότητα μίας ομάδας που φρόντισε να μην φθαρεί το μέταλλο του πρωταθλητή το οποίο απέκτησε από το 2014 και μετά.

Αυτός είναι ο τέταρτος τίτλος από το 2015 και έβδομος συνολικά για τον οργανισμό που χτίστηκε κυρίως από τα ντραφτ και κυριαρχεί σε απόλυτο βαθμό στο ΝΒΑ εδώ και οκτώ αγωνιστικές περιόδους, με εξαίρεση την ήττα από τος Ράπτορς στους Finals του 2019. Σε κάθε άλλη παρουσία τους στους Τελικούς, κατάφεραν να φορέσουν το δαχτυλίδι!

Ο Ντρέιμοντ Γκριν έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στους τελικούς με 12 πόντους, 12 ριμπάουντ κι οκτώ ασίστ, ενώ στους 12 έμεινε ο Κλέι Τόμπσον που είχε 5/20 σε μία αξέχαστη επιστροφή στα παρκέ για τον ίδιο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, έπειτα από 2,5 χρόνια.

Στην αντίπερα όχθη για τους ηττημένους Σέλτικς ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς το πάλεψε με 10 πόντους και πέντε μπλοκ, ενώ στους εννιά έμεινε ο Μάρκους Σμαρτ, που αναδείχθηκε φέτος κορυφαίος αμυντικός της σεζόν. Μόνο χειροκρότημα για τους Σέλτικς που απέκλεισαν τους περσινούς πρωταθλητές Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο και έφτασαν ανέλπιστα μέχρι το τέλος του δρόμου.

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-27, 39-54, 66-76, 90-103.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς