21.5 C
Athens

Βίρτους – Αρμάνι 84-78: Ο τρομερός Ζαϊτέ ανέβαλε τη στέψη των Μιλανέζων με απίθανη εμφάνιση

Όρθια στην Μπολόνια έμεινε η Βίρτους και ζωντανή στη σειρά των τελικών του ιταλικού πρωταθλήματος κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο.

Με μια σπουδαία νίκη με 84-78 η Βίρτους οδήγησε τη σειρά σε 6ο παιχνίδι αφού έκανε το 3-2. Η επόμενη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στo Μιλάνο στις 18/6 και η Βίρτους θα επιχειρήσει να πάρει ακόμα μια νίκη για να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να τα δώσει όλα σε τελευταίο παιχνίδι. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα θέλει νίκη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Απόλυτος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο συγκλονιστικός Ζαϊτέ. Ο Γάλλος σέντερ έδωσε τον αέρα στη Βίρτους στο πρώτο δεκάλεπτο και ολοκλήρωσε το ματς με 17 πόντους, 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 34 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης! Ο Σενγκέλια ήταν καταλυτικός στο φινάλε με τρίποντο και τάπα στον Σιλντς στον αιφνιδιασμό, ενώ έκλεισε το ματς με 15 πόντους και 5 ασίστ όντας ο πιο πολύτιμος παίκτης στο διάστημα που έμεινε στο παρκέ στην ειδική αξιολόγηση (+/-) μαζί με τον Ντάνιελ Χάκετ.

Από την άλλη η Αρμάνι τα περίμενε όλα από τους Σέρχι Ροντίγκεθ (18 πόντους, 6 ασίστ) και Νικολό Μέλι (20 πόντοι), Κάιλ Χάινς (15π.) σε μια πολύ κακή βραδιά για τον Σέιβον Σιλντς (μόλις 3π. σε 31′).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-12, 42-39, 62-58, 84-78.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς