22.5 C
Athens

Κύργιος – Τσιτσιπάς 2-1: Ο Ελληνοαυστραλός απέκλεισε τον Έλληνα πρωταθλητή στον δεύτερο γύρο (vid)

Ο Νικ Κύργιος επέστρεψε με εμφατικό τρόπο από το 0-1, νικώντας για 3η φορά σε τέσσερις αναμετρήσεις τον Στέφανο Τσιτσιπά

Απογοητευτική εμφάνιση και αποκλεισμός για τον Στέφανο Τσιτσιπά στον δεύτερο γύρο του τουρνουά στο Χάλε. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε για ακόμα μια φορά να πανηγυρίσει δεύτερη σερί νίκη στο γρασίδι και αποκλείστηκε από τον Νικ Κύργιο που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το επιβεβαίωσε με τη σπουδαία ανατροπή που έκανε για να φτάσει στη νίκη-πρόκριση με 2-1 σετ (5-7, 6-2, 6-4).

Ο Ελληνοαυστραλός πήρε την τρίτη του νίκη σε τέσσερις συναντήσεις ανεξαρτήτως διοργάνωσης κόντρα στον Τσιτσιπά ο οποίος πήρε το πρώτο γκέιμ με μπρέικ στο 12ο και έφτασε τελικά στο 1-0 στα σετ.

Η εικόνα άλλαξε πλήρως στο δεύτερο σετ. Ο Κύργιος παρά τα… νεύρα και τα μπόλικα ξεσπάσματά του μπόρεσε να γυρίσει πλήρως την κατάσταση και με θεαματικό σέρβις έφτασε από νωρίς σε μπρέικ και ισοφάρισε στα σετ χωρίς να συναντήσει αντίσταση.

Ο Τσιτσιπάς βελτίωσε την εικόνα του στο τέταρτο σετ αλλά οι ισορροπίες άλλαξαν μετά το 4-4. Ο Ελληνοαυστραλός έκανε μπρέικ και κράτησε το σέρβις του για να πανηγυρίσει με love game τη νίκη.

ΤΑ ΣΕΤ: 5-7, 6-2, 6-4

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς