12.5 C
Athens

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Χάιφα στον δεύτερο προκριματικό του Champions League

Μετά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη Χάποελ Μπερ Σεβά, ο Ολυμπιακός καλείται να ξορκίσει τους... ισραηλινούς καλοκαιρινούς δαίμονές του κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα, την οποία συναντά ξανά μετά από 20 χρόνια

Ο Ολυμπιακός έμαθε σήμερα (15/6) τον αντίπαλό του για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League απ’ όπου θα ξεκινήσει φέτος το ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Αυτή θα είναι η Μακάμπι Χάιφα από το Ισραήλ. Έτσι, μετά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ το 2010 και τη Χάποελ Μπερ Σεβά το 2016, ο Ολυμπιακός καλείται να ξορκίσει τους… Ισραηλινούς δαίμονές του κόντρα στη φετινή πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας, Μακάμπι Χάιφα, την οποία βρίσκει ξανά στο δρόμο του 20 χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση.

Τότε, για τους ομίλους του Champions League, οι Ερυθρόλευκοι είχαν ηττηθεί με 3-0 επί κυπριακού εδάφους με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο τους και είχαν έρθει ισόπαλοι 3-3 στη Ριζούπολη.

Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί το διήμερο 19-20 Ιουλίου στο Ισραήλ, ενώ η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στις 26-27 του ίδιου μήνα στον Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας ψάχνουν να «σπάσουν» την κατάρα σε νοκ-άουτ παιχνίδια με ισραηλινές ομάδες, αφού σε δύο παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν γνώρισαν ισάριθμους αποκλεισμούς κατά χρονική σειρά από Μακάμπι Τελ Αβίβ και Χάποελ Μπερ Σεβά.

Αν η ομάδα του Μαρτίνς κατορθώσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Χάιφα τότε αυτομάτως θα τοποθετηθεί ξανά στους ισχυρούς στην κλήρωση για τον γ’ προκριματικό γύρο στις 18 Ιουλίου, έχοντας και πάλι το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς