21.4 C
Athens

Footmercato: «Ο Θουμπιθαρέτα θα αντικαταστήσει τον Μοντέστο στον Ολυμπιακό»

Ο Ισπανός παλαίμαχος τερματοφύλακας βρίσκεται πιο ψηλά από όλους στη σχετική λίστα των Πειραιωτών και τουλάχιστον με τα όσα αναφέρει το γαλλικό δίκτυο «footmercato» θα είναι αυτός που θα αναλάβει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή από το φετινό καλοκαίρι

Ο Άντονι Θουμπιθαρέτα παρουσιάζεται ως ο εκλεκτός της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη θέση του τεχνικού διευθυντή ώστε να καλυφθεί το κενό που άφησε ο Φρανσουά Μοντεστό μετά την αποχώρησή του για τη Μόντσα.

Ο Ισπανός παλαίμαχος τερματοφύλακας βρίσκεται πιο ψηλά από όλους στη σχετική λίστα των Πειραιωτών και τουλάχιστον με τα όσα αναφέρει το γαλλικό δίκτυο «footmercato» θα είναι αυτός που θα αναλάβει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή στους Ερυθρολεύκους συναντώντας στον Πειραιά παλιούς του γνώριμους από τη Ligue 1, όπως οι Βαλμπουενά, Εμβιλά και Ελ Αραμπί.

Ο Θουμπιθαρέτα πέρασε μία γεμάτη τετραετία στη Μαρσέιγ (2016-2020) και το διάστημα της θητείας του στη Μασσαλία ήταν απόλυτα επιτυχημένο αφού η Ολιμπίκ κατέκτησε τον τίτλο της Ligue 1 το 2020, ενώ έφτασε έως τον τελικό του Europa League το 2018 (ηττήθηκε 3-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης).

Μάλιστα, έχει περάσει από το πόστο του αθλητικού διευθυντή τόσο από την Αθλέτικ Μπιλμπάο (2001-2004), όσο και από τη Μπαρτσελόνα (2010-2015) πριν από την πλήρως επιτυχημένη δουλειά του στη Μαρσέιγ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός κρατάει τις «κεραίες» του και σε Γερμανία, Γαλλία αλλά και Ιταλία για την εύρεση του ιδανικού αντικαταστάτη του Μοντέστο και την άμεση υλοποίηση του πλάνου της νέας σεζόν σε ό,τι αφορά το μεταγραφικό τοπίο της ομάδας.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς