16.6 C
Athens

Βόβορας: Η διαιτησία έβαλε τις προϋποθέσεις για να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός

Ο Γιώργος Βόβορας έκανε λόγο για καταστροφικό πεντάλεπτο στην τρίτη περίοδο του Game 2 του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και τόνισε πως η κατάσταση πληγώνει πάρα πολύ την ομάδα του που χειρίστηκε κάποιες καταστάσεις με τον λάθος τρόπο.

Ωστόσο, παρότι η εικόνα του ματς ήταν ξεκάθαρη, ο προπονητής των Πράσινων τα έβαλε με τους… διαιτητές υποστηρίζοντας πως έβαλαν τις προϋποθέσεις για να κερδίσουν οι Ερυθρόλευκοι στο ΟΑΚΑ.

«Σίγουρα δεν χειριστήκαμε σωστά την διαφορά που είχαμε χτίσει στο πρώτο μισό. Ο Ολυμπιακός μπήκε με ενέργεια και εμείς είχαμε ένα καταστροφικό πεντάλεπτο. Τους δώσαμε το μομέντουμ και ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με εμπειρία. Εμείς δεν το διαχειριστήκαμε και χάσαμε. Σίγουρα όταν έχεις μία τέτοια διαφορά στο σπίτι σου και δεν την διαχειρίζεσαι έχεις κάνει λάθη. Μας πληγώνει, θέλαμε την νίκη και χειριστήκαμε λάθος κάποιες καταστάσεις. Πρέπει να ηρεμήσουμε να καθαρίσουμε το μυαλό μας και να παλέψουμε. Υπήρχε πολύ μεγάλη θέληση αλλά πρέπει να διαχειριστούμε το θέλω μας», ανέφερε από την πλευρά του ο κόουτς των Πράσινων και στη συνέντευξη Τύπου πρόσθεσε:

«Είδαμε δύο διαφορετικά παιχνίδια. Είχαμε εξαιρετική άμυνα και διάβασμα στην επίθεση στο πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ επιθετικά στο β’ μέρος, του δώσαμε αυτοπεποίθηση για να γυρίσει το ματς και εκεί δεν διαχειριστήκαμε καλά τα συναισθήματά μας. Φύγαμε από το πλάνο και από την ηρεμία μας, είχαμε 2/16 τρίποντα κι ο Ολυμπιακός 8/16. Αυτή η νευρικότητα μας οδήγησε να χάσουμε το καθαρό μυαλό μας.

Δεν διαχειριστήκαμε καλά το ματς στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, είχαμε κακή άμυνα στον Ντόρσεϊ. Θέλω όμως να είμαι ειλικρινής. Θεωρώ ότι στο κομμάτι της διαιτησίας, βοηθήθηκε ο Ολυμπιακός με τις προϋποθέσεις στο πρώτο μέρος, να μείνει πιο κοντά στο σκορ και στο β’ μέρος να μπει πιο γρήγορα στο ματς. Δεν έκρινε το παιχνίδι, αλλά έβαλε τις προϋποθέσεις για να πάρει ο Ολυμπιακός το ψυχολογικό αβαντάζ στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Υπάρχει θέλω στην ομάδα, το θέμα είναι πως το διαχειρίζεσαι. Πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό μας και από αύριο πρέπει να ξεκινήσουμε για να πάμε στο ΣΕΦ για να παλέψουμε όχι για 20, αλλά για 40 λεπτά. Υπάρχουν εναλλαγές συναισθημάτων, πρέπει να είσαι σκληρός, να μείνεις ομάδα, να είσαι συγκεντρωμένος. Πρέπει να προσπαθήσουμε, το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να ξαναγυρίσουμε στο ΟΑΚΑ.

Όλοι οι προπονητές σε αυτές της συνθήκες, λένε ότι τα πρώτα πέντε λεπτά της αμυντικής νοοτροπίας δείχνουν την εικόνα του παιχνιδιού. Το πρώτο πεντάλεπτο η πεντάδα είχε εξαιρετική αμυντική νοοτροπία. Θέλαμε να είμαστε σκληροί, ο Ολυμπιακός έβαλε μεγάλα σουτ και δύσκολα σουτ, έβαλε ένα τρίποντο και φάουλ που κατά τη γνώμη μου ήταν πολύ σημαντικό, με το φάουλ να έχει γίνει πιο γρήγορα. Η διαιτησία έβαλε τις προϋποθέσεις ώστε ο Ολυμπιακός να φύγει νικητής από εδώ»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς